Všichni máme rádi křupavé bramborové palačinky. Ale co kdyby byli také jemní a načechraní jako mrak? Můj dědeček zná trik, který dělá z obyčejných placiček malý kulinářský zázrak – jen přidejte čerstvé kvasinky do těsta.

Foto: Shutterstock/Moment Moment
Proč přidávat kvasinky do bramborových palačinek?
Kvasinky v cestě nejen začnou fermentovat – doslova „dýchá“. Z cukru v bramborách tvoří bubliny oxidu uhličitéhokteré mísí krásně provzdušňování. Výsledek je Fluffy, baculaté palačinkyTo se nelepí, nerozbijte a ochutnáte třídu lépe.
Extra bonus? Díky kvasinkám dostanou jemnou vůni lískových lískových a mírně praženého podtónu, který je také skvělý pro omáčky.
Dědeček recept na načechrané bramborové palačinky
Složení:
- 1,5 kg brambor
- 400 ml mléka
- 1 cibule
- 20 g čerstvých kvasinek
- 4 PL pšeničná mouka
- 1 PL Masla
- Malý cukr na kvásku
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Smažený olej
Postup::
- Připravte kvásku: Smíchejte kvasinky s 1 moukou, 1 pl mléka a špetkou cukru. Nechte stát 15 minut na teplém místě.
- Brambory Nastrouhněte jemně. Vložte misku a Nalijte horkým mlékem – To nezhnědne.
- Řezat cibuli a Smažte na máslePoté ji přidejte do brambor.
- Zamíchejte odvodněné kváskové vejce, mouka, sůl a pepř. Směs by měla být silná, ale ne tuhá.
- Na pánvi Zahřejte olej A smažte palačinky z obou stran až do zlata.
- Nechte chvilku kapat na papírový ručník a podávat.
Dědeček tento trik také používá Bramborové pyré – Smíchejte několik kapek kvášku s kvasinkami do horké kaše a výsledku? Světlo jako pěnaAle stále plné chuti.
Co podávat bramborové palačinky?
- kyselá smetana nebo řecký jogurt
- Tvrzení s pažitkou
- houba, křen nebo koprová omáčka
- do maďarského gulasha nebo pečené maso
- Alternativa k klasickým přílohám – na řezání vepřového masa, dušené maso a ryby
Související články:
Zapomeňte na strouhanku. Zabalte do toho vepřové řízky a olizujete si prsty
Před vložením brambor do trouby udělám jednu věc. Kůže je pak krásně křupavá.
Sledujte nás ve zprávách Google.