Brambory jsou méně -známou verzí populárního jídla Slovenků. Ačkoli vypadají podobně, jejich chuť může překvapit i největšího fanouška klasických bramborových placiček. Tajemství spočívá v ingrediencích a způsobu smažení, což z nich dělá více než jen místní variace.

Foto: Shutterstock/Freeskyline
V České republice každý zná toto jídlo, ať už z veletrhů, hospod nebo domácí kuchyně. Brambory jsou podobné slovenským bramborovým palačinám, ale mají několik funkcí, díky nimž jsou výjimečné. Nejdůležitější věcí je přítomnost kmene, intenzivního česneku a smažení na masti. Nejedná se o obyčejné palačinky, měly by být křupavé, bohaté a výrazné chuti. Češi je často jedí se zakysanou smetanou nebo s přidáním masa, např. Šunky nebo klobásy. Ve vegetariánské verzi je čištěné máslo dokonale vhodné.
České brambory. Recept s česnekem, kmínem a zlatou kůrou
Tajemství patties leží v koření a správné konzistence těsta. Je užitečné získat dobré brambory a ne náhradní česnek, což jim dává charakteristickou vůni. Můžete je připravit jako rodinný oběd, ale také jako svačinu pro domácí omáčky.
Složení:
- 300 g brambor mouky (typ C)
- 100 g celozrnné mouky
- 2 vejce
- 3 hřebíček česneku
- lžíce mléka
- Polovina lžičky marjoramu
- 1/4 lžičky kmene
- Sůl a pepř podle chuti
- Mast (nebo pro vegetariánskou verzi másla vydáno).
Jak připravit české brambory? Zkuste to jednou a obyčejní zůstanou ve stínu
Brambory nejsou obtížné připravit se, ale stojí za to dodržovat několik pravidel, Ochutnat jako česká hospodyňka.
- Zásadní je správné stisknutí brambor a výběr správného množství mouky, aby byla masová hustá konzistence.
- Před smažením je dobré ochutnat malou část a možná chuť.
Metoda přípravy:
- Začněte loupením brambor a rošováním na jemném struhadlo. Poté stiskněte přebytečnou vodu, nejlépe přes bavlněný ručník nebo síto.
- V misce smíchejte brambory s česnekem, kmínem, marjoramem, sůl a pepřem.
- Přidejte vejce, nalijte mléko a přidejte mouku – začněte polovinou dávky a poté přidejte další, pokud je směs příliš tenká. Celek by měl být kompaktní, hustý, ale ne suchý.
- Zahřejte silnou vrstvu sedla na pánvi. Naneste těsto lžičkou a jemně je vyrovnejte.
- Smažte na mírném ohni, dokud nejsou palačinky zlaté z obou stran, přibližně 2-3 minuty na stranu. Po smažení nechte stát na papírový ručník a podávejte.
.
Recept na bramborové palačinky. Nastrouhejte brambory metodou 1: 1. Budou tenké a velmi křupavé.
Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda
Sledujte nás ve zprávách Google.