Češi přidávají něco, o čem Slovenští nebudou ani myslet. Bramborové palačinky voní po celém domě.

Češi přidávají něco, o čem Slovenští nebudou ani myslet. Bramborové palačinky voní po celém domě.

Brambory jsou méně -známou verzí populárního jídla Slovenků. Ačkoli vypadají podobně, jejich chuť může překvapit i největšího fanouška klasických bramborových placiček. Tajemství spočívá v ingrediencích a způsobu smažení, což z nich dělá více než jen místní variace.

Češi přidávají něco, o čem Slovenští nebudou ani myslet. Bramborové palačinky voní po celém domě.
Ačkoli vypadají podobně, jejich chuť může překvapit i největšího fanouška klasických bramborových placiček.
Foto: Shutterstock/Freeskyline

V České republice každý zná toto jídlo, ať už z veletrhů, hospod nebo domácí kuchyně. Brambory jsou podobné slovenským bramborovým palačinám, ale mají několik funkcí, díky nimž jsou výjimečné. Nejdůležitější věcí je přítomnost kmene, intenzivního česneku a smažení na masti. Nejedná se o obyčejné palačinky, měly by být křupavé, bohaté a výrazné chuti. Češi je často jedí se zakysanou smetanou nebo s přidáním masa, např. Šunky nebo klobásy. Ve vegetariánské verzi je čištěné máslo dokonale vhodné.

České brambory. Recept s česnekem, kmínem a zlatou kůrou

Tajemství patties leží v koření a správné konzistence těsta. Je užitečné získat dobré brambory a ne náhradní česnek, což jim dává charakteristickou vůni. Můžete je připravit jako rodinný oběd, ale také jako svačinu pro domácí omáčky.

Složení:

  • 300 g brambor mouky (typ C)
  • 100 g celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 3 hřebíček česneku
  • lžíce mléka
  • Polovina lžičky marjoramu
  • 1/4 lžičky kmene
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Mast (nebo pro vegetariánskou verzi másla vydáno).

Jak připravit české brambory? Zkuste to jednou a obyčejní zůstanou ve stínu

Brambory nejsou obtížné připravit se, ale stojí za to dodržovat několik pravidel, Ochutnat jako česká hospodyňka.

  • Zásadní je správné stisknutí brambor a výběr správného množství mouky, aby byla masová hustá konzistence.
  • Před smažením je dobré ochutnat malou část a možná chuť.

Metoda přípravy:

  1. Začněte loupením brambor a rošováním na jemném struhadlo. Poté stiskněte přebytečnou vodu, nejlépe přes bavlněný ručník nebo síto.
  2. V misce smíchejte brambory s česnekem, kmínem, marjoramem, sůl a pepřem.
  3. Přidejte vejce, nalijte mléko a přidejte mouku – začněte polovinou dávky a poté přidejte další, pokud je směs příliš tenká. Celek by měl být kompaktní, hustý, ale ne suchý.
  4. Zahřejte silnou vrstvu sedla na pánvi. Naneste těsto lžičkou a jemně je vyrovnejte.
  5. Smažte na mírném ohni, dokud nejsou palačinky zlaté z obou stran, přibližně 2-3 minuty na stranu. Po smažení nechte stát na papírový ručník a podávejte.

.

Recept na bramborové palačinky. Nastrouhejte brambory metodou 1: 1. Budou tenké a velmi křupavé.

Když ho opravdu chci potěšit, péct toto vepřové koleno. Je měkký, lepkavý a klíčem je marináda

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *