Kombinujte 2 ingredience a domácí smetanový sýr se rozruší na sendviče. Řekové to jedli po staletí

Kombinujte 2 ingredience a domácí smetanový sýr se rozruší na sendviče. Řekové to jedli po staletí

Jak vyrobit Labneh doma? Vše, co potřebujete, jsou dvě ingredience a můžete si vychutnat výjimečně krémový a lehký jogurt sýr. Je to základ Středního východu a řecké kuchyně, kde má důležité místo.

Kombinujte 2 ingredience a domácí smetanový sýr se rozruší na sendviče. Řekové to jedli po staletí
I produkce Labneh?
Foto: Shutterstock/Dina Saeed

Pokud se již nudíte klasickými krémovými spready nebo hledáte jedinečnou pochoutku, máme pro vás řešení. Labneh je jedinečný krémový jogurtský sýr A díky své husté struktuře je ideální pro sendviče, vytvoření ponoření pro čerstvou zeleninu nebo pro použití jako základ mnoha receptů. Jeho produkce vyžaduje minimální úsilí a dostatečnou trpělivost. Výsledek však stojí za to.

Jaký druh jogurtu pro Labneh? Domácí sýr, který potěší jednoduchost produkce a chuti

Kombinujte 2 ingredience a domácí smetanový sýr se rozruší na sendviče. Řekové to jedli po staletí
Pro produkci Labneh stojí za to si vybrat jogurt z kozího mléka nebo jakéhokoli nevířeného řeckého jogurtu, který máte rádi.
Foto: Shutterstock/Olepeshkina

K přípravě Labneh doma potřebujete pouze dvě ingredience:

  • Jogurt. Stojí za to si vybrat kozí mléko nebo jakýkoli řecký jogurt, který máte rádi. Výběr druhé možnosti znamená, že bude mít menší vlhkost. Kromě toho mohou lidé se stravou bez rozbití připravit Labneh na základě rostlinného jogurtu.
  • Sůl. Přidání malé soli pomáhá vytáhnout syrovátku z jogurtu a dává jí výraznou chuť. Pokud se snažíte vyhnout se přidání soli do své stravy, můžete ji snížit nebo zcela vynechat.

Jak vyrobit Labneh doma? Je to šokující jednoduché

@hungrypaprikas

Přemýšleli jste někdy, jak vyrobit Labneh? Nemohlo by to být snazší! Labneh nebo Labna je napjatý jogurt! Složky: 750 g přírodního jogurtu (6% až 11%) 1 Metoda lžičky soli: Smíchejte jogurt se solí v misce. Umístěte jogurt do tvarohového masa a svážte jej. Umístěte ji nad misku, takže je zvýšená (a nesedí v tekutině). Můžete použít sítko, dřevěnou lžíci nebo jinou kontrolu. Pokud nemáte tvarohový, můžete použít vrstvu papírových ručníků lemující sítko. Nechte jej namáhat po dobu 24 hodin v lednici nebo až 48 hodin pro ještě silnější konzistenci. Rozložte se na talíř a ozdobujte podle potřeby. Užijte si! #LABNEH #LABNA #LABNE

♬ Originální zvuk – Amina

K překvapení mnoha, nejtěžší částí produkce Labneh není to, jak to zvládnout, ale počkejte. Proto je užitečné mít trpělivost a užívat si hustý, krémový jogurtský sýr. Jakmile zkusíte tento recept na Labneh, myslím, že budete souhlasit s tím, že čas strávený rozhodně stojí za to.

  • Nalijte 3 balíčky jogurtu do velké mísy. Míchejte 3/4 lžičky soli.
  • Vyložte další velkou misku s mušelínovou látkou nebo několika vrstvami gázy.
  • Nalijte jogurtovou směs a vytvořte koule, které jemně stisknou.
  • Zvedněte okraje ubrousků tak, aby byly zavěšeny nahoře.
  • Zavěste přes vodu v kuchyňském dřezu po dobu 24 až 48 hodin.
  • Po uplynutí doby, kdy jogurt vyvolává syrovátku, rozložte labneh na misku a posypte ji olivovým olejem nebo posypte nasekanou čerstvou mátou nebo petrželkou. Dobrý vkus!

.

Sýr Brie – vlastnosti a použití v kuchyni. Jak se to liší od vašeho oblíbeného Camemberu?

Proč platit 4 EUR za krychli, když to můžete udělat doma. Potřebujete jen smetanu a mixér

Sledujte nás ve zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *