Jak udržet banány, aby je vydržely déle: trik babičky

Jak udržet banány, aby je vydržely déle: trik babičky

Chutné, všestranné v kuchyni a bohaté na výhody, mezi nimiž je možné zahrnout přítomnost cukrů okamžitě k dispozici pro tělo, což je funkce, která je činí ideální, například jako občerstvení po tréninku: Ano, jsou to oni, The the the the the the banán. Pokud opravdu musíte najít nevýhody tohoto fantastického ovoce, má být s ním spojeno Potíže s ochranou.

Banány, jakmile byly zakoupeny, velmi rychle zrají s následné změny týkající se jejich nutričního složení. Za několik dní je riziko vidět banány, které se nedávno koupily, aby byly příliš zralé na to, aby se mohly konzumovat, konkrétní. Škoda, že? Zejména v takovém období to opravdu nestojí za ztrátu peněz a jídla.

Naštěstí existuje několik tipů, jak provést praxi lépe spravovat zachování banánů A mít větší šanci na to, že budete muset změnit možnost, když při příležitosti středního nebo středního odpoledního občerstvení, ale také, když máte prostě hlad, si vezmete jednu v ruce s úmyslem si ji plně užít.

Jak udržujete banány tak, aby se nezbavily?

I když se to může zdát divné, Nejlepší způsob, jak udržet banányzvláště pokud jsou stále zelené, je to při pokojové teplotě. V tomto případě, příroda, která máme k dispozici několik zajímavých triků, aby urychlila jejich zrání. Jeden z nich stanoví skutečnost Umístěte je do ovoce vedle hrušek nebo avokáda. Nemluvíme o žádném ovoci, ale o potravinách, které emitují ethylen, díky nimž je možné ocenit rychlejší transformaci škrobů, které charakterizují složení banánu na cukry.

Výsledek? Mnohem měkčí buničina, než jaké to bylo ihned po nákupu! Existuje také opačná potřeba, konkrétně zpomalit proces zrání. Opět je všechno velmi jednoduché. Ve skutečnosti stačí vzít každý zakoupený banán Zabalte stonek tinfoilem (Pokud to nemáte doma, žádný problém: Použijte také film). Tímto způsobem je výše uvedené uvolňování ethylenu inhibováno.

Až dosud jsme nemluvili o zachování banánů v chladničce, na které se zřejmě zřejmých důvodů ptá. Více než pochopitelné pochybnosti, protože máte co do činění s tropickým ovocem. Můžete to ponechat v lednici nebo ne? Chcete -li zjistit správnou odpověď, nadále nás sledujte v následujících odstavcích!

Banány jsou zachovány v lednici?

Po zodpovězení otázek těch, kteří se zeptají sami sebe: „Proč položit fólii na banány?“, Otevřeme závorku týkající se jejich jejich ochrana v lednici. Nejprve ze všeho rozptýlíme mýtus: nachlazení není nepřítelem banánů, i když se jedná o původní plody tropických zemí. Při jednání s těmi, kteří stále musí zrát, obřížte kůru, která připomíná tóny zeleně, lednička se může ukázat jako vzácný spojenec za účelem zpomalení procesu.

Pokud se však rozhodnete jej použít, je nutné dodržovat některá preventivní opatření. Hlavní se týkají teploty. Tepelný rozsah mezi 2 a 4 ° C Může například přivést kůru rychle ztmavnout. Varování: To vše nezahrnuje žádný dopad na vnitřní barvu, ale lze říci, že banán je mnohem méně čerstvý.

Dalším aspektem, který je třeba zvážit, je umístění. V případech, kdy máte v úmyslu udržet celý banán v chladničce, je na správném místě zásuvka níže, obvykle určená k hostování ovoce a zeleniny. Různé je však situace řezu banánů. V tomto případě je správná věc převést jej do kontejneru s hermetickým uzavřením a zapamatovat si, že jej v následujících 24 hodinách konzumuje.

Mohu zmrazit banány?

Ano, banány lze uchovávat v lednici. Co říct, místo toho o mrznutí? Jako v případě většiny potravin, Při jejich ukládání do mrazničky není problém. V tomto případě je to jen jedno pravidlo, které je třeba pozorovat: před zamrznutím banánů je dobré je zbavit kůry.

Přenesení ovoce a dělení pomocí pytlů, na nichž jsou hlášeny odkazy týkající se množství a datum zachování, je možné spravovat akcie mnohem lépe, než by se nestalo, místo toho se rozhodnout zamrznout celé banány. Když se rozhodnete je konzumovat, stačí rozmrazit při pokojové teplotě.

Pokud jste po zmrazení nikdy nezkoušeli banány, víte, že jejich konzistence se bude velmi lišit od konzistence čerstvého nebo způsobu zrání: banán se rozmrazoval při pokojové teplotě, ve skutečnosti má tendenci se chlubit (nic problematického pro zdraví, ale je to vlastnost, která není pro každého).

Další tipy, že nevytváří banán Blackeue

Obecně platí, že čím více času uplyne, tím více má banán tendenci začernat, eventualita říci nejméně nepříjemné. Důvod je velmi jednoduchý a je spojen se skutečností, že ovoce patří mezi ty, které pokračují v zranění, i když se oddělí od mateřské rostliny. Na základě chromatické změny existuje proces oxidace.

Jak se tomu vyhnout? Existuje několik preventivních opatření, na kterou se můžete odkazovat. Pro jednat proti zčernění kůryJe dobré se vyhnout zachování při teplotě místnosti poblíž zdrojů tepla a přímého světla. Pokud jde o buničinu, hlavní make -up však poskytuje skutečnost, že nás postříkáme na několik kapek citronu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *