Zeleninové lupínky jsou zdravou a chutnou alternativou k nejosobnějším obálkám. Na rozdíl od toho druhého, ve skutečnosti ji můžeme snadno připravit na dně a bez nutnosti je smažit, s menším příspěvkem, následně tuky a kalorií. Základní věc však bude výběr správné zeleniny, protože ne všechny jsou v pořádku.
Pokud chceme křupavé čipy, bude ve skutečnosti nutné se rozhodnout pro něco, co lze řezat tenké a s praktičností, a tak vyloučit ty, které mají zelené listy nebo brokolice a květák. Nejlepší možnosti jsou obvykle mrkev, cukety, sladké brambory nebo řepu (místo toho se vyhýbejte rajčatům nebo jiným příliš vodným rostlinám).
Připravte zeleninu
Prvním krokem je ten, který je vlastní přípravě naší zeleniny. Pokud chceme, aby byly křupavé, bude nutné je oříznout co nejvíce tenké, aby se v troubě potom v troubě homogenní a jednotné vaření. K tomu můžeme použít mandolínu, nebo, pokud máme dobré manuální dovednosti, velmi ostrý nůž.
Nejprve však však důkladně umyjete a čistíte zeleninu a odstraníte jakékoli zbytky Země. Pokud chcete lepší výsledek, je vhodné opustit kůru jak v cukety, tak v mrkvi (nebo dokonce ve sladkých bramborách), protože po dokončení pečení zaručují větší chuť a křupavost.
Vaření, koření a chyby, které je třeba se vyhnout
Jakmile jsou čipy připraveny, je čas přejít na fázi vaření. Tento krok je zásadní, pokud chceme, aby na konci byly krásné křupavé, proto buďte opatrní. Trik spočívá v předehřátí trouby na 180 °, lehce je otřete malým olejem, položte je na vánek s pergamenovým papírem a nechte ji pečlivě po 20-30 minutách a staráte se o to, aby je odvrátil do poloviny vaření. Některé běžné chyby:
- Příliš silné plátky
- příliš mnoho oleje
- překrývající se plátky
- Teplota pece
Pokud uděláme příliš silné plátky, změní se doba vaření a konečný výsledek. Vaše čipy budou měkké a ne křupavé. Totéž se týká oleje; Pokud jej používáte příliš mnoho, nakonec to bude absorbováno a bude čipy měkké. Buďte také opatrní, jak systémy čipů na pánvi; Pokud je superposed ohrožen vaření a konečný výsledek.
Pro dotek šéfkuchaře můžeme také přidat nějaké koření do žetonů do okamžiku, kdy se chystáme kartáčovat olejem. Tím budou chutnější, když si je užijete; Lze použít několik koření, jako je paprika, kari nebo aromatické byliny, jako je jemně nasekaná rozmarýn.