Jak udržet čerstvé aromatické byliny déle

Jak udržet čerstvé aromatické byliny déle

Všichni doma by měli mít nějaké Aromatické byliny. Ten, kromě toho, že je opravdu dobrý konzumovat v nejrůznějších receptech, by mohl být také výhodný díky mnoha prospěšným účinkům, které dávají. Proto byste měli vždy znát triky, abyste mohli v průběhu času udržovat čerstvé aromatické byliny.

Ve skutečnosti, pokud aromatické byliny nejsou zachovány správným způsobem, mohli by to mít velké problémy A následně se hodit tyto byliny a plýtvat je. Byl by to opravdu hřích, důsledek, který by nikdy neměl nastat. Jak tedy udělat správnou ochranu? Tady je vše, co o tom potřebujete vědět.

Skladujte čerstvé aromatické byliny: Zde je návod, jak to udělat

Pokud byste chtěli ponechat čerstvé aromatické byliny na krátkou dobu, nejlepší je vložit je do lednice. To je pravda, stačí vložte byliny, které chcete Udržujte v tomto zařízení Konzumovat je pak po několika dnech. Byliny by měly být umístěny do mokrého sáčku, možná je zabalit do plátna.

Tímto způsobem by mohly být aromatické byliny udržovány po dobu jednoho nebo dvou týdnů. Pokud byste na druhou stranu chtěli udržet bylinky po větší čas, pak musíte Využijte mrazničky. Listy bylin by však měly být odděleny sušenými stonky před postupem s zachováním.

Další metodiky, které mají být známy

Existují také Jiné metodiky To by mělo být známo, když chcete udržovat čerstvé aromatické byliny. Lednička a mraznička jsou samozřejmě vynikající možnosti, ale co dělat, pokud se již mohou používat pro mnoho jiných operací? Vyhodnocení vyžaduje alternativy. V tomto případě by se dalo pokusit udržet:

  • Je esering;
  • Vkládat je do příslušných sklenic.

Sušící byliny je ve skutečnosti velmi starodávnou metodou, pro kterou staré generace propagovaly Udělejte bylinu dlouho. Ve skutečnosti je ti, kteří si stále udržují čerstvé byliny, mohou je používat v době jednoho nebo dvou let. Zvláštní aromatické byliny by však měly být sušeny.

Podrobně by ti, kteří mají nízký obsah vody, jako je tymián, rozmarýn, oregano a levandule, mohou být ideální. Současně byste se měli vyhnout sušení, jaké jsou rostliny, jako jsou crescione, levistika a acetosa. Je to proto, že ten druhý má velmi intenzivní vůni a mohl by Ztratit to touto technikou. Pro tyto rostliny může být dobré pokračovat s zachováním v mrazáku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *