Kdo nemá rád pěkný talíř pečeně, jemného a šťavnatého, doprovázený neodolatelnou omáčkou? Je to jedno z těch jídel, která vědí o domově, rodinných obědech a pomalé a chutné neděli. Ale existuje malý problém: Vytváření dokonalé pečeně není tak jednoduché. Pokud uděláte chybu dokonce i pasáže, riskujete, že se ocitnete s tvrdým a zastavovacím masem a řekněme to, nic nezničí oběd víc než suchou a obtížnou pečení, aby se žvýkal.
Existuje dobrá zpráva: S make -upem, který šéfkuchaři vždy používají k získání měkké, šťavnaté a bohaté na pečenou chuť. A dnes to odhalíte. Nemusíte být profesionálem, abyste to dokonale připravili, jen znáte některé základní kroky a respektujte nějaké malé pravidlo. Pokud budete postupovat podle těchto tipů, bude váš pečeně potlesk.
Výběr masa
Nejprve začněme základ všeho: Carne. Ne všechna masa jsou vhodná pro pečeně a pokud si vyberete nesprávný řez, stěží získáte něžný a chutný výsledek. Nejlepší řezy pro šťavnaté pečení jsou ty s Trochu tukové a pojivové tkáněProtože během vaření těchto prvků se roztaví a udržujte maso mokré. Pokud tedy chcete pečené hovězí maso, rozhodněte se pro Malý, vlašský ořech nebo podmanivo. Pro prase, Arista nebo rameno Jsou to bezpečná volba.
Jedna z nejčastějších chyb, které se dělají při přípravě pečeně, je skok. Ale udělejte to. Hnědá je nezbytná, protože vytváří zlatou kůru Těsnění masa uvnitřbrání tomu, že během vaření příliš vyschne. Vezměte si velký hrnce, zahřejte mrholení extra panenského olivového oleje a přidejte trochu másla, aby bylo možné chuť. Jak horké, jak je horké, Dejte pečeně a vraťte ji na všechny stranyjemně to otáčet. Uvidíte, že povrch se stane krásným zlatým a křupavým, a to je přesně to, co chceme. V tomto bodě můžete smíchat se sklenicí bílého nebo červeného vína, abyste dali hloubku chuti.
Šéfkuchařské triky
Poté, co přijde nejdůležitější pasáž nejdůležitějšího průchodu: skutečné vaření. Právě v tuto chvíli je velmi důležité vařit při nízké teplotě a se správným stupněm vlhkosti. Pokud jste to neudělali, šťávy se odpařují příliš rychle a dostali byste kus suchého a tvrdého masa. Trik šéfkuchaře je vařit pečeně a 150 a 160 stupňů Po hodinu a půl, občas ji otočte a smárete svou vlastní omáčkou nebo trochou horkého vývaru. Pokud chcete, aby vaše pečeně byla opravdu hodná restaurace, sledujte tato malá tajemství:
- Vytvořte marinádu před hrou: Nechte maso na marinování několik hodin olejem, vínem, kořením a vůněmi.
- Použijte teploměr Během vaření, aby nepřekročil teplotu 160 stupňů.
- Vývar vždy připraven: Pokud vidíte, že maso vyschne, musíte mít po ruce vývar, aby ho navlhčil.
- Aromatické byliny: Rosemary, šalvěj, tymián a vavřín jsou dokonalými spojenci pro voňavé a neodolatelné pečeně.
Když je vaše pečeně připravena, buďte opatrní, abyste neudělali chybu, kterou mnozí dělají: Nenechte ji odpočívat. Pokud se po vaření vyříznete, riskujete, že všechny ty vzácné šťávy skončí na talíři, které zůstávají v masu. Nechte to odpočívat asi 15 minut, způsob, jakým jsou šťávy jednotně distribuovány.
Perfektní pečeně si zaslouží doprovod do výšky. Klasikou jsou brambory trouby, křupavé venku a měkké uvnitř, ale můžete si také vybrat krémovou pyré nebo restovanou zeleninu. Omáčka z vaření je tedy absolutním zázrakem: filtrováno a nalijte ji přes plátky pečeně pro poslední nádech potlesku.