Slavné přísloví jasně hovoří: „Smažená je také dobrá bota“. Je to stejně jako to … metoda vaření, která zahrnuje použití oleje, ve kterém ponořit vybraný potravinový produkt, obvykle zabalený do těsta, je jedním z nejchutnějších a oceněných mladých i starých. Proč? Protože vůně a křupavost daná dobrým smažením je k nezaplacení.
Jak již bylo zmíněno, základním požadavkem na smažení je použití oleje. Typ oleje, který lze použít, se mění a mění se podle osobního vkusu a také podle potřeb. Jedna věc je jistá: vaření smažením jídla, jako je maso, ryba nebo zelenina, je známé po celém světě, ale pro to, aby bylo možné provést v nejlepším případě, jsou potřeba některá preventivní opatření.
Kolik typů smažení existuje?
Možná nevíte, že typy smažení jsou četné. Nejběžnějším kdy, který se používá ve fritéze a rychlém občerstvení, je obvykle tak -call „Deep“ Fry. Toto vaření stanoví, že jídlo je několik minut zcela ponořeno do oleje, takže samotný olej přichází do styku s celým povrchem produktu.
Konkrétním typem smažení, původem z asijských zemí, ale v současné době známý a používaný po celém světě, je „tempura“. Tempura stanoví, že potraviny, obvykle ryby, krevety a zelenina, jsou pokryta těstíčkem založeným na rýžové mouce a jsou umístěny do horkého a hojného oleje, což dává vůni a měkkost.
Objevte nejvhodnější oleje pro smažení
Když se rozhodnete smažit jídlo, prvním krokem, jak jej udělat, je pracovat tak, aby získal asi kusy stejné velikosti a připravil těsto a/nebo chlebu, ve kterém se ponoří, v závislosti na případu. V tomto okamžiku bude nezbytné dát dobrý olej, kvalitu, zahřát se a nepřekonanout svůj kouřový bod.
- Extra panenský olivový olej
- Slunečnicový olej
- arašídový olej
- kokosový olej
Extra panenský olivový olej je jedním z nejbohatších olejů v antioxidantech a nenasycených mastných kyselinách, ale lze jej použít pouze pro rychlé hranolky, na mírném teplu, protože jeho kouřový bod je poměrně nízký; Slunečnicový olej, který se má použít pro smažení, by měl být s vysokým obsahem oleje, ve skutečnosti by byl pouze tímto způsobem stabilnější při vysokých teplotách.
Arašídový olej by se zdál být nejvhodnějším typem oleje pro smažení, protože jeho vysoký kouřový bod by byl odolný také k hlubokým a delším životním hranolkám; Konečně, ale v neposlední řadě, kokosový olej představuje „exotickou“ alternativu k smažení některých druhů potravin, obvykle ryby nebo zeleniny