Jak připravit těstoviny bez lepku v domě: nejjednodušší metoda

Jak připravit těstoviny bez lepku v domě: nejjednodušší metoda

Ti, kteří musí následovat bezlepkovou stravu, se nemusí nutně vzdát domácích těstovin, ve skutečnosti to mohou být tiše připraveny také pro lidi, kteří mají alergie nebo nesnášenlivosti. , dokonce i pro ty, kteří potřebují vyloučit pšeničný protein ze své stravy.

Recept na přípravu tohoto typu těstovin je velmi jednoduchý, ale bude stále nutné věnovat pozornost bohům malých triků, které vám umožní získat výsledky, které by mohli také ocenit lidé, kteří nemají problémy s lepkem. Podívejme se, jak postupovat k přípravě těstovin bez lepku.

Některé užitečné tipy

První věc, kterou je třeba vědět, připravit vynikající těstoviny bez lepku a že každá mouka má odlišný výnos a také jinou schopnost absorbovat různé kapaliny než jiné, to znamená, že obecně budou dosaženy mírně odlišné výsledky. Je proto důležité, aby byl recept přizpůsoben vašim složkám.

Totéž platí také pro mouky bez lepku, které absorbují mnohem více kapalin než normální pšeničná mouka. Z tohoto důvodu je vhodné vždy udržovat vodu po ruce, aby bylo možné opravit těsto. Lepek také dává pružnost, a proto musíte být opatrní, abyste rozšířili těstoviny správným způsobem.

Jak připravit těstoviny bez lepku v domě

Těstoviny bez lepku není obtížné učinit, ale stále musíte mít malá opatření, protože používáte konkrétní a odlišnou mouku od normální. Například musíte být opatrní, když asistent od chybějícího lepek, který nebude mít elasticitu, a proto bude těsto mnohem delikátnější. Podívejme se tedy, jaké jsou složky pro těstoviny bez lepku:

  • 300 g pohanková mouka;
  • 100 g rýže nebo kaštanu nebo quinoa mouky;
  • čtyři vejce;
  • Špetka soli;
  • lžíce extra panenského olivového oleje;
  • Voda.

Pokračujeme v postupu. Chcete -li prosít mouky v misce nebo dokonce na pečivo. Udělejte klasickou díru ve středu a rozbijte vejce najednou v misce a poté ji porazte a nalijte ji do povodí. Položte sůl a poté dosáhněte oleje a dobře promíchejte těsto se špičkou prstů, které přivedou mouku do středu.

Jděte si intenzivně hlt rukama a pracujte na čerstvých těstovinách bez lepku, abyste získali homogenní, hladké a především snadno manipulovatelné těsto přidáním, protože slouží druhé vodě. Poté rozbalte těsto s válcovacím kolíkem a poté jej nakrájejte do formátu, který dáváte přednost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *