Babà na měkký a voňavý rum: Zde je recept na neapolskou tradici

Babà na měkký a voňavý rum: Zde je recept na neapolskou tradici

Il Babà Al Rum Je to více než jednoduchý dezert, je to spíše ikona neapolského pečiva, symbol oslavy a přátelství, který obsahuje veškerou dovednostNeapolitan Confeckery Art. Jeho měkká konzistence, obálku aroma rumu a jeho schopnost zadržet koupel, aniž by se stávají prameny, z něj činí obecně jedinečným mistrovským dílem svého druhu.

Pokud jste někdy navštívili Neapolské srdce, určitě budete vědět, kolik to je Vůně Babà, která vychází z pečivových obchodů a také naplňuje oči skrze ty předvádějící všechny tvary a velikosti tímto sladkým a šťavnatým dezertem. Klasická verze však zůstává nejoblíbenější, z generací Neapolitanů: Lucidní, zlatý a bohatě naplněný rumem.

Jak ale připravíte doma neapolitan babà?

Historie neapolitního Babà, skutečného, ​​sahá až do osmnáctého století a má francouzský původ, na rozdíl od toho, co vás původ nutí myslet. Možná to bylo s největší pravděpodobností Polský král Stanislao Leszczynski, otec -in -low of Louis xv král FrancieChcete -li požádat o něco nového, testování kuchařů soudu, kteří by pak namočili těsto tohoto dezertu s rumem a poskytli důkaz o velké cukrářské dovednosti.

Ma V Neapoli se Babà stal tím, co dnes víme. Zde mistři sladidla zdokonalili recept a vytvořili tu měkkou a mírně elastickou verzi, kterou dnes známe, dokonale schopná absorbovat lázeň, aniž by se rozlišovala. A tak se Babà stal Symbol města, vedle Puffliatelle a Pasttiere.

Zde je recept: Od ingrediencí po přípravu

Chcete -li pečlivě připravit perfektní Babà a potkali, vyžaduje to hodně trpělivosti. Ale pokud víte, jak čekat a víte, jak se zavázat, když se snaží přivést ingredience do symbiózy, aniž byste na vás čekali zázraky, ale pouze tím, že vymyslíte správný způsob, jak tyto speciální těstoviny zatřít a naplnit rumem, pak vám dává Babà Velká spokojenost. Zde je to, co ingredience nejprve potřebujete.

  • Pro těsto: 250 gramů mouky Manitoba
  • 4 vejce
  • 100 gramů měkkého másla
  • 30 gramů cukru
  • 10 gramů čerstvých pivních kvasinek
  • 3 polévkové lžíce teplého mléka
  • 1 špetka soli
  • pro taškuA: 500 ml vody
  • 200 gramů cukru
  • 100 ml tmavého rumu
  • Nadšení citronu
  • Nadšení pomeranče
  • 1 Vanilla Cod

Přidejte k nim, že ti, kteří chtějí, mohou také dát želatinu meruňků a šlehačky. Těsto Babà je bohaté na máslo a vejce a pro rozvoj jeho typické elasticity musí být zpracováno po dlouhou dobu. Pokud jeden máte planetárníPoužijte to: bude to jednodušší. Roztavte kvasinky v teplém mléce čajovou lžičkou cukru a nechte je odpočívat 5 minut; V misce nalijte mouku, cukr a sůl. Postupně přidejte 4 vejce a promíchejte. Nalijte kvasinky rozpuštěné do mléka a nadále se hněte po dobu nejméně 10 minut. Přidejte měkké máslo a hněte, dokud směs nebude mít lesklý vzhled a je velmi elastická. Zakryjte misku čistým plátnem a nechte ji stoupat asi 2 hodiny, dokud se objem zdvojnásobí

Jakmile je skok, nyní pozorně na vaření: Babà musí být umístěn jednotlivě do formy, je řešením mnoho malých sestavených; Namažte a nalijte a vyplňte asi polovinu formy. Poté opět zvedněte asi 40-50 minut a nakonec pečte při 180 stupních ve statické peci po dobu 25-30 minut pro velkou formu, ale pouze 15 minut pro formy. Babà bude připraven, až se stane oteklým a zlatým.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *