Jak vařit římskou artičoku: Zde je recept

Jak vařit římskou artičoku: Zde je recept

I Artičoky do Romany Jsem skvělá klasika římské kuchyně, ale také obecnějšího regionu Lazio: jednoduché, chutné, perfektní jako příloha nebo jednorázová deska. Tento recept je také ideální pro ty, kteří milují intenzivní chuť artyčoku a chtějí jej připravit rychle a autenticky, stejně jako nový ve srovnání s tím, jak vařit všude v Itálii.

Pána římských artyčoků je konkrétně praktickou alternativou k klasickým celým artyčokům vařeným dušeným, protože jsou řezány na klíny, chuť česneku a petrželkou a nechávají se pomalu vařit, aby se staly něžnou a voňavou. Ale dáme vám směrnice, jak je adekvátně připravit doma.

Ingredience pro 4 osoby

Pamatujte, že pro přípravu tohoto jídla zjevně potřebujete, že artyčoky jsou v sezóně. A protože jsme téměř dorazili na prahovou hodnotu jara, artyčoky se začnou dívat na stoly našich domovů. Znovu možná, možná, Nejsou pro toto jídlo úplně ideální, ale ty nejoblíbenější a dokonce i ty nejšťastnější mohou začít zkoušet.

To, co potřebujete pro recept pro 4 osoby, je: 4 čerstvé artyčoky (lepší, pokud jsou římské nebo bez trnů); 2 hřebíček česneku; Čerstvá petržel, nejlépe ze sazenice, napůl citronové šťávy, extra panenského olivového oleje, dost, sůl a pepř podle vaší chuti a půl sklenice vody nebo spíše, pokud máte zeleninový vývar.

Zde je příprava, krok za krokem

Nejprve začíná přesným čištěním artyčoků. Ale nezblázněte to, ve skutečnosti musíte jen odstranit vnější listy, ty nejtěžší, až do nejjemnější části. Vystřihněte špičku artyčoku a také eliminujte vnitřní vousy, pokud jej vidíte. Nakonec artyčoky s tenkými klíny a vložte je do misky s vodou a citronem, aby se zabránilo začernění. Nyní pokračujte tímto způsobem:

  • Smažte aroma s celým stroužděním česneku
  • Také vařte artyčoky s živým teplem asi 5 minut, poté přidejte vodu nebo vývar
  • Poslední dotek chuti s petrželkou, solí a pepřem a mrholením syrového oleje

Chcete -li jim sloužit, nezapomeňte, že musíte mít druhé jídlo masa nebo ryb a římské artyčoky jako přílohu. Ale můžete si je také užít sám s pěkným plátkem opékaného a křupavého chleba. Pokud to chcete zbohatnout, můžete také putovat pokyny římského pecorina a doprovázet chutné jídlo, jste před vámi dobrým bílým vínem

Vaření tohoto typu artyčoků není tak obtížné. Není nutné, abyste byli hvězdnou šéfkuchařem, ani aby vaše znalosti a dovednosti zdokonalovaly kuchyni s hvězdičkou. Ale s ohledem na to, jak vařit v římské tradici, si je můžete bez problémů užít přímo u vás doma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *