Kolik musí rýže basmati vařit: tady je ten pravý čas

Kolik musí rýže basmati vařit: tady je ten pravý čas

Vaření rýže Basmati identifikuje zvláštní předpověď k pozornosti, ale zároveň je typ rýže vysoce oceněn pro nespočet receptů a také je vysoce oceněn těmi, kteří trpí vysokou hladinou cukru v krvi nebo diabetem, v průměru vhodnější. Kolik by měla být rýže basmati vařit, aby byla skutečně „v dot“?

Vaření rýže je zjevně základní kloub, který bude schopen získat kompletní jídlo a velmi důležitá kulinářská základna z nutričního hlediska, je však také užitečné pochopit potenciál této rýže, že se z „exotického“ stále častěji stal „exotický“ Rozsáhlé v různých oblastech, dokonce i ty, které se rozhodně blíží naší zemi.

Původ a vlastnosti rýže Basmati

Rýže Basmati je ve skutečnosti nakonfigurována jako varianta přítomná v mnoha jídlech s převládajícím indickým, perským (nebo parsa) původem, ale také v místních kontextech, které nejsou odlišné, jako jsou pákistánské. Mnoho z nich pochází přímo z těchto oblastí světa, ale v Evropě je úspěšně pěstováno několik dalších.

Je to jemná rýže s protáhlým tvarem, která má trochu invazivní chuti, a proto je tedy označována především jako příloha, neměla by se vařit ve většině případů, jak jsme vedeni, s „místní“ rýží , naopak pro zachování své povahy a vůně, by neměl být vystaven varu a následně vyčerpání, není vhodný pro rizoto nebo Timbaly.

Jak to vařit a jak dlouho

Příliš jemný, lepší eliminovat škrob před vařením, ve studené vodě nebo teplotě místnosti, alespoň do té doby, než se to nezdá zakalenější, má škrob sklon k tomu, aby rýže byla nadměrně pastovitá a krémová, což není vhodná pro hlavní přípravy, které uvažují o basmati Mezi recepty, které musí udržovat poměrně suchou konzistenci.

  • Může být vařen po vypouštění vařením mírně soleného vodního hrnce po dobu asi 15 – 16 minut nad vysokým plamenem, nikdy ho nemíchá
  • Vhodné pro parní vaření pomocí speciálního hrnce, v průměru mezi 15 a 18 minutami

V obou případech by to nemělo být smíšené a víko hrnce musí být vždy drženo „nahoru“, dokud nebude vařeno. Je důležité vždy posoudit, že v hrnci vždy používá hodně vody, protože Basmati inklinuje, zejména jednou propláchnutí, absorbovat hodně vody, ujistěte se, že vždy existuje alespoň 3-4 cm další vody nad úroveň rýže.

Lepší je lepší vybrat vysoké hrnce, z dolní části, potenciálně často, v keramice nebo oceli s dobrou kvalitou. Basmma dobře připravená může být také bez problémů zachovalá nachlazení, tento účinek skutečně umožňuje výrazně snížit glykemický dopad na zdraví, zejména pro diabetiky a pro ty, kteří trpí vysokou hladinou cukru v krvi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *