Jak vařit rýži basmati o snížení glykemického indexu

Jak vařit rýži basmati o snížení glykemického indexu

Mezi Starší obiloviny Rýže jistě vyniká a existují různé typy, z nichž každá má různé vlastnosti a konkrétní data z tvaru, chuti a barvy. Může basmati rýže snížit glykemický index nebo ne? Jedná se o velmi dobrý a měkký typ, ideální pro jakýkoli typ receptu.

Jeho protáhlý tvar a Aromatická chuť Rozlišují to, jeho síla je spojena s glykemickým indexem, který je nižší než klasická bílá rýže. Opravdu Index je na 70, což není příliš vhodné pro ty, kteří trpí patologiemi, jako je diabetes. Jaké jsou výhody rýže Basmati a jak ji vařit?

Výhody rýže Basmati

Basmati rýže má a Průměrná glykemická hodnota rovná 45nižší než klasická plná rýže (50) obvykle doporučená odborníky. To znamená, že při konzumaci nemění hladiny krve. Vynikající zprávy, zejména pro ty, kteří rádi jedí rýži a chtějí ji konzumovat všemi možnými způsoby.

Pokud je v plné verzi, Volba jídla Stává se zdravým a vyváženým, aby se obecně udržoval dobré zdraví. Glykemický index potravy je rozhodujícím faktorem, který je třeba zvážit, protože čím více kontrolovanější a menší je vývoj zánětu a poškození proti tkáním celého těla menší. Jeho vlastnosti jsou nepochybně pozoruhodné.

Jak vařit rýži Basmati?

Mezi jeho vlastnosti, Kromě výše uvedenýchTento typ rýže vyniká, protože si zachovává vodu při vaření zvýšením objemu. To znamená, že je schopen dosáhnout vynikajícího pocitu sytosti a kontrastuje, jaké jsou náhlé útoky hladu. Kromě toho lze zdůraznit, že rýže Basmati je vynikající pro:

  • být bez lepku bez přirozeného způsobu;
  • Má chudý v tuku a bez cholesterolu;
  • bohaté na uhlohydráty.

Basmati rýže je všestranný typ v kuchyni, Vhodné pro každou potřebu. Mohlo by to být konzumováno jako rizoto, v doprovodu horkých jídel nebo na studené saláty. Stručně řečeno, vynikající ingredience, která může doprovázet tisíc různých receptů a uspokojit i ty nejnáročnější paty. Málokdo ví, jak to vařit a udělat to vynikající.

Před Zapněte sporák Měl by být omyt pod tekoucí vodou, což ztratilo přebytečný škrob z fazolí a neustále vařit. Ihned poté vás nechá namočit 20 minut ve studené vodě a pokračujte ve varu. Je to skvělý způsob, jak snížit glykemický index, i když se můžete také rozhodnout pro parní vaření.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *