Luštěniny lze připravit mnoha různými způsoby a přidat se k mnoha lahodným receptům. Jsou velmi důležité v naší italské tradici a jsou také vynikajícím zdrojem rostlinných proteinů, ale také vitamínů, jako jsou vitamíny, jako jsou skupiny B1, B2, B3, B6, biotin a kyselina listová, ale existuje také velká množství minerálů, jako je draslík , železo, fosfor a hořčík.
Luštěniny jsou velmi důležité také proto, že jdou na nižší hladinu cholesterolu a také zlepšují hladinu cukru v krvi. Mezi nejčastější najdeme příklady fazolí, čočky, cizrny, hrášku a fazolí. Ne každý však může jíst luštěniny, protože nejsou příliš stravitelné.
Jak učinit luštěniny stravitelnější
Existuje několik způsobů, jak učinit luštěniny například stravitelnější, můžete je namočit. Nejprve je musíte opláchnout pod tekoucí vodou a učinit je stravitelnější, stačí respektovat časy namáčení uvedené na obalu. Například pro čočku trvá šest až osm hodin, zatímco pro fazole potřebují osm až 10 hodin, zatímco pro cizrnu a cicerchies trvá 12 až 16 hodin.
Pokud však chcete, mohou namočit ještě několik hodin takovým způsobem, aby více zvýšili stravitelnost. V každém případě musí být množství vody ve srovnání s počáteční hmotností luštěnin alespoň dvojnásobné. Luštěniny, které nemusí být namočeny do zlomeného hrášku a dekortikované luštěniny.
Další metody, jak učinit luštěniny stravitelnější
Luštěniny jsou v naší stravě obzvláště důležité, ale ne všichni lidé ji mohou používat, protože velmi často nejsou stravitelné, a proto se jim mnoho lidí vyhýbá přesně pro tento problém. Jak jsme říkali, ale existují malé triky na vaření, které nám umožní, aby byly stravitelnější, jako je namočení. Ale podívejme se na další triky, aby byly luštěniny stravitelnější:
- speciální vaření;
- sůl po;
- Doporučuje se postupně zvyšovat její spotřebu.
Speciální vaření začíná studenou vodou, která musí být ve srovnání s objemem počátečních luštěnin dvojnásobná, je to zásadní tak, aby umožnilo dosáhnout teplot, které se postupně vyhýbají tepelnému šoku, který by mohl jen stěží ztvrdnout. Musí být vařeny s víkem, ale ponechat prasklinu a míchání občas. Ideální teplota je 80 ° a musí být jemně vyčištěna nízkým plamenem.
Aby byly ještě více stravitelnější, musí být luštěniny po vaření slané nebo dokonce jako alternativu několik minut od konce vaření, aby bylo možné zabránit v kalení a vaření nedokončí. Doporučuje se také nejíst studené luštěniny, protože škrob se stane opět odolný vůči trávení, a z tohoto důvodu je nejprve vhodné je zahřát.