Mezi nejoblíbenější zeleninu ze všeho určitě najdeme květák. Miloval nejen proto, že má velmi jemnou chuť, která v našich receptech jde dobře, ale také proto, že má mnoho prospěšných vlastností. Ve skutečnosti v květáku najdeme mnoho Vitamíny, minerály a antioxidanty. Přesně z těchto důvodů je to vynikající jídlo, které má být zahrnuto do naší stravy. Mimo jiné neexistuje jediná rozmanitost květáku, ale kromě klasického máme také fialový květák, zeleným a oranžovým květákem.
Ale bez ohledu na typ květáku, který dáváme přednost, je důležitá věc Vědět, jak si vybrat pečlivě. Čerstvý květák bude kompaktním květákem a obarvený, s křupavými listy a jasně zelenou barvou. Jakmile jsme si pečlivě vybrali náš květák, můžeme jej ponechat v chladničce v zásuvce zeleniny 5-6 dní.
Metody vaření květáku
Když přijde čas na přípravu našeho jídla, vytáhneme květák z chladničky a odstraníme všechny vnější listy. Po dokončení se potom přesuneme a rozdělíme květák na malé vrcholy Podobně se k sobě navzájem má jednotné vaření. Jakmile je tento krok proveden, můžeme začít vařit. Květák lze vařit odlišně na základě receptů, které uděláme.
Mezi nejpoužívanější metody máme Vaření, parní vaření, pečení v troubě a na pánvi. Pokud chceme vařit květák, stačí dát připravené vrcholy do varu a solené vody a vařit je asi 10-15 minut. Pokud se rozhodneme parní vaření Můžeme použít víceméně ve stejnou dobu. Pokud však chceme, více křupavý recept, s pečení Vrcholy vaříme asi 200 ° C po dobu asi 20-25 minut. V pánev Místo toho jsme mohli přeskočit vrcholy s aroma po dobu asi 20 minut, dokud nebylo zlatohnědé.
Některé nápady, jak si užít květák
Jakmile jsme si umyli a uvařili náš květák, můžeme se dopřát mnoha recepty. Naší zeleninu můžeme použít pro polévky, sametové, vločky, slané koláče, přílohu a také pro malé alternativní pizzy. Mezi nejoblíbenější recepty pro nadšence květáku, které najdeme různé recepty zkusit:
- Gratinový květák
- Masové kuličky
- Velvety
- Palačinky
Začněme od Gratinový květák. Může to vypadat jako mírně komplikované jídlo, ale ve skutečnosti je to velmi jednoduché. Po vaření vrcholů můžete uspořádat vše na pečení. Poté zakryjte béchamel a strouhaným sýrem a nechte v troubě, dokud není zlatohnědá. Pro masové kuličkyNa druhé straně musíte rozdrtit vařené vrcholy a smíchat je s vejci, strouhaním a vůněmi. Vytvořte masové kuličky a smažte je nebo peče v troubě.
Pokud místo toho chceme udělat pěkný samety květákuMusíte vařit zeleninu s bramborami a vývarem. Jakmile je vařeno, všechno projde do mixéru, dokud se nedostane pěkný hladký krém. Můžete sloužit všechno s mrholením oleje a krutonů. Pokud na druhé straně chceme vyzkoušet ruku Pancakes květákMůžete jej ponořit do těsta a smažit, dokud se zlatohnědá. Určitě to bude vynikající předkrm!