Určitě to nemůžeme popřít: já Smažená jídla Jsem skutečným potěšením. Po celý týden se snažíme udržovat zdravý životní styl, vyrobený z vyvážené stravy a neustálého tréninku. Z tohoto důvodu se občas chceme něco udělat Sgarro Ale hrubý, který je uspokojivý!
Smažení je dobré, ale je to pouze pokud jde o dokonalost, a ne když se zdá, že vnější těsto vzkvétá a plná olejová polévka. Během tohoto článku vám ukážeme 3 Základní kroky k provedení smažení a smaženíStejně jako ty nejlepší šéfkuchaři!
Světlo a křupavé smažení: První krok
Pokud máte v úmyslu připravit smažené jídlo doma, musíte nevyhnutelně začít s těstoTo znamená, že pokrytí, které bude externě pokrýt surovinu. Tajemství pro zajištění toho, aby se toto těsto stalo lehkým a křupavým po vaření, je pouze jedno: Použijte velmi studenou šumivou vodu.
Studená šumivá voda v důsledku přítomnosti oxidu uhličitého uvnitř, když je vložena do těsta, nadále tvoří bubliny. Těsto zase, když přijde do kontaktu s vysokými teplotami oleje, bude trpět jakýmsi tepelný šok Což přinese bubliny, aby se rozšířily a vytvořily uniformu a především křupavou vnější kůru.
Další 2 základní kroky pro světlo a křupavé smažení:
Základním parametrem, který zajistí, že smažení je křupavé a světlo, má zabránit tomu, aby se plnilo olejem. Jíst a Příliš namazané smažení To způsobí, že chuť potravy nepříjemná a navíc může dojít k několika epizodám pálení v žaludku a špatné trávení a to vše pro jídlo, které nebylo ani dobré. Pro vyhnout se To vše, pak musíte:
- Udělejte těsto s mrazivou šumivou vodou;
- Potravu do oleje upusťte pouze tehdy, když dosáhne teploty;
- Zakryjte celý povrch potravy olejem;
Když je smažení, je důležité Olej dosahuje určité teploty: To zaručí, že dochází k tepelnému nárazu mezi studeným těstíčkem a horkým olejem, což je základní parametr pro tvorbu kůry a křupavosti. Chcete -li zkontrolovat teplotu oleje, můžete použít jednoduchý kuchyňský teploměr -to -to -použijte.
Kromě toho můžete velmi často vidět chybu: Vložte příliš málo oleje do pánve To nepokrývá celý povrch potravy. Nezapomeňte, že pro křupavé smažení, vařené k dokonalosti, je přísně nutné, aby jídlo bylo zcela ponořeno do kapalného tuku, jinak by bylo smažit smažit a je to úplně jiná věc!