4 způsoby, jak vařit luštěniny.

4 způsoby, jak vařit luštěniny.

Zdroj důležitých proteinů, vláken a mikroživin, jako je železo, hořčík a draslík, i Luštěniny Jsou jedním z pilířů zdravé a vyvážené stravy. Pro mnoho lidí jsou však luštěniny ne stravitelnéVzhledem k některým jejich složkám, které způsobují fermentaci střeva a břišní otoky. Pro Vaření lupičí Je nutné přijmout určité techniky vaření a věnovat pozornost některým jednoduchým trikům.

Ve skutečnosti existuje několik způsobů, jak učinit lahudlo stravitelné e zapalovač Ale bez ohrožení chuti a nutriční hodnoty. Mezi ně patří prodloužené namáčení, použití určitých koření a některá opatření, která mají být opatrná ve fázi vaření, která může změnit ty, kteří nemohou Asimilate luštěniny dobře. Kromě toho jsou některé typy luštěnin více označeny než jiné. V tomto okamžiku objevíme podrobně i 4 způsoby, jak vařit luštěniny.

4 způsoby, jak vařit luštěniny

Začněme odnamáčeníJedna z metod, aby byly suché luštěniny stravitelnější. Delší namočení snižuje přítomnost Oligosaccaridi a FitatiOdpovědný za fermentaci střeva a otoky břicha. Doporučuje se opustit sušené luštěniny po dobu nejméně 12 hodin a dvakrát změnit vodu, aby se eliminovaly zbytky těchto látek, které neznamená, že luštěniny nečiní stravitelné. Chcete -li získat lepší výsledek, můžete přidat lžičku jedlá soda do namáčecí vody a poté důkladně opláchněte.

Další způsob, jak učinit luštěniny stravitelnější je Pomalé vaření na mírném ohni. Tento typ vaření postupně rozděluje komplexní vlákna a cukry a snižuje jejich kvašení na úrovni střeva a následné počasí. Doporučuje se vařit luštěniny po dobu nejméně hodiny a půl v hojné vodě nebo alternativně použít tlakový hrnec Což zkracuje dobu vaření, ale udržuje si dobrou stravitelnost těchto potravin, což usnadňuje asimilaci.

Důležitost koření a krémů

Mezi 4 způsoby, jak vařit luštěniny K dispozici je přidání koření, zejména těch karminativních, které jsou nejvhodnější pro zesvětlení trávicího a gastrointestinálního poruch, jako je meteorismus. Snižování tvorby střevních plynů a pomoci trávení, Karminativní koření Jsou to cenná pomoc pro ty, kteří najdou špatně stravitelné luštěniny. Mohou být jednoduše přidány do vaření vody a jsou:

  • Kmín
  • Fenykl
  • Zázvor
  • Vavřín
  • Rosemary

Il kmín a fenykl Pomáhají trávení a snižují tvorbu střevních plynů. The zázvor Je charakterizován anti -zánětlivými vlastnostmi, pomáhá procesům trávicí a střevní procesy,vavřín Snižuje dobu trávení a kontrastní břišní otoky. The RosemaryKromě přidání dobré aromatické chuti provádí prospěšný účinek na trávení, díky nimž se tělo tělem více přizpůsobilo.

Konečně, mezi 4 způsoby, jak vařit luštěniny má je konzumovat ve formě pyré a krémová Jakmile je vařen. Ve skutečnosti míchání nebo drcení luštěnin znamená další rozbití obsažených vláken a zesílení komplexu cukrů. Například samet cizrny a průchodů fazolí jsou lehčí a doprovázejí vařenou zeleninu a celými zrny, dále pomáhají stravitelnost jídla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *