4 způsoby, jak vařit luštěniny.

4 způsoby, jak vařit luštěniny.

Luštěniny jsou bezpochyby vynikající jídlo. Jak jistě víte, jsou bohatí proteiny, vlákno, vitamíny E minerály A představují vynikající alternativu k živočišné proteiny. Bohužel však ne každý dokáže jíst luštěniny. Mnoho lidí se jim vyhýbá kvůli svým obtížná stravitelnost což může způsobit otoky a další střevní nepohodlí.

Pokud jste se s těmito problémy setkali několikrát tím, že jste jedli luštěniny, dobrou zprávou, kterou vám dám Udělejte z nich lehčí a snadno se přizpůsobit. Není proto nutné vzdát výhod tohoto jídla. Pokud si chcete užít cizrnu, fazole, čočku a hrášek bez problémů, měli byste sledovat Čtyři tipy Chystám se ti dát.

Jak zlepšit stravitelnost luštěnin

Jedním z hlavních důvodů, proč jsou luštěniny těžké přítomnost oligosacharidySložité cukry, které se naše střevo opravdu snaží strávit. Jak to udělat? První trik ke snížení těchto sloučenin je namočit. Vložte luštěniny do misky s hojnou vodou a nechte ji odpočívat Nejméně 8-12 hodin. Změňte vodu nejméně dvakrát, abyste eliminovali protiživotní látky.

Můžete také přidat špetku Bicarbonate namočení vody ke zlepšení stravitelnosti. Namáčení má několik výhod. Kromě změkčení luštěnin, zkrátí doby plodinyeliminuje kyselinu fytovou, látku, která omezuje absorpci důležitých minerálů, jako je železo a vápník. A důležitá věc, odstraňuje část fermentovatelných cukrů, které jsou příčinou otoku.

Další tipy pro lehkou misku

Po uvedení luštěnin namočíme, musíme se soustředit vaření. Příliš agresivní vaření může zatvrdit vnější kůru luštěnin, což je ztěžuje trávení. Proto musí být vařeny pomocí jednoho Pot s často spodníLepší, pokud v terakotě nebo oceli. Měli byste začít vařit se studenou vodou a pomalu přivést vaření. Pojďme vařit a nízké teplo a s víkem a Nepřidávejte sůl okamžitě Protože má tendenci ztvrdnout kůru. Kromě toho mohou někteří kontrastovat těžkosti koření nebo byliny například:

  • Vavřín který uvolňuje střevní muskulaturu
  • Fenykl který má vlastnosti Antigonfiore
  • Oregano a tymián které stimulují trávení

Během vaření stačí přidat jednu z těchto bylin, aby byly luštěniny lehčí a chutnější. Pokud navzdory všem těmto radám, které jsem vám dal, luštěniny se stále zdají těžké, můžete se pokusit konzumovat formulář Více krémové. Použijte minulost Místo mixéru za účelem eliminace slupky luštěnin, která je často nejméně stravitelnou součástí.

Po vaření zabalíte na pánvi, protože studené luštěniny mohou být obtížné strávit. Pak se můžete připravit krémy a samety Stejně jako humus cizrny nebo čočka, které jsou pro střevo mnohem lehčí než v celých luštěninách. Dodržovat tyto tipy namáčení, vaření, koření a příprava Můžete zlepšit toleranci střeva vůči luštěninám!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *