Jak připravit masový vývar: babiččina neomylná metoda

Jak připravit masový vývar: babiččina neomylná metoda

Jsme uprostřed zimy a co je lepšího na zahřátí břicha a celého těla, než jíst masový vývar? Snad nic, nebo spíše nic podstatnějšího, opravdového a co spojuje chuť s živinami. To je důvod, proč je masový vývar pokrmem, který se v zimě často vaří.

Masový vývar je obvykle spojován s těstovinami nebo rýží, ale existuje neomylná metoda, jak jej udělat jedinečným, a je to prastará, kterou používala babička, která z tohoto vývaru v minulosti dělala specialitu především pro manžele. kteří se vraceli z náročného dne v práci.

Jaké suroviny použít na dokonalý masový vývar podle babičky

Příprava masového vývaru dnes není vůbec složitá a mnoho lidí se uchýlí do hotových konzerv nebo kartonů, ty však nikdy nebudou mít příchuť klasického vývaru připraveného doma podle babiččina vzoru. Ve skutečnosti moje babička vždy používala originální suroviny.

Ingrediencemi pro dokonalý masový vývar jsou podle chuti hovězí, kuřecí nebo kuřecí řízek, dále potřebujete čerstvou zeleninu, bylinky jako petržel a bobkový list. Vše by se mělo vařit ve studené vodě se špetkou soli. Toto jsou ingredience, které používá babička a nyní se podíváme na proces.

Babiččina neomylná metoda na výjimečný masový vývar

Když už jsme si vyjmenovali ingredience, pojďme zjistit, jaká je babiččina neomylná metoda na přípravu opravdu výjimečného masového vývaru. První věc, kterou musíte udělat, je vybrat maso, které drží kost, která se používá k ochucení vývaru, ale před vařením jej nezapomeňte dobře omýt a osušit. Jakmile je to hotovo, musí se zelenina očistit a poté:

  • Vařte maso, zeleninu a bylinky společně
  • Vařte pomalu
  • Filtrujte vývar

To, co vypadá jako jednoduchý recept, místo toho skrývá několik tajemství, jako je pomalé vaření vývaru, které by podle babičky mělo trvat asi 3 hodiny, a filtrování po uvaření pomocí sítka, aby se zbytky masa a zeleniny neovlivnily. vývar.

Závěrem lze říci, že příprava masového vývaru v chladných dnech je výbornou volbou, ale aby byl dokonalý, je vhodné dodržet babiččinu neomylnou metodu, která slouží nejen k ohřátí, ale i k ozvláštnění tradičního vývaru. Dodržováním uvedených rad si jistě připravíte lahodný masový vývar, který svým teplem zklidní tělo, ale bude i velmi chutný na pochutnání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *