Alternativa k tradičním palačinkám. Jsou jednoduché na přípravu a nadýchané

Alternativa k tradičním palačinkám. Jsou jednoduché na přípravu a nadýchané

Hledáte inspiraci na lahodnou snídani nebo dezert? Místo tradičních palačinek udělejte holandské dětské palačinky. Lze je připravit s ovocem nebo samotné. Zde je recept na lahodnou svačinu.

Alternativa k tradičním palačinkám. Jsou jednoduché na přípravu a nadýchané
Dutch baby, jednoduchý recept na výbornou snídani nebo dezert.
Foto: shutterstock/Nina Firsova

Dutch baby není nic jiného než pečená palačinka. Dá se připravit snadno a rychle, takže se skvěle hodí k snídani i dezertu.

Recept na pečenou palačinku je starý více než 100 let a podle různých legend k nám přišel ze Seattlu ve Spojených státech. S nápadem přišel Victor Manca z Německa, majitel jedné z restaurací. Na začátku 20. století se holandská miminka připravovala například s klobásou, sladká verze se na stolech objevila až o mnoho let později. A vlastně v této podobě je populární dodnes.

Není divu – pečená palačinka je nejen chutná, ale také se rozpouští v ústech.

Holandský dětský recept

Ingredience:

  • půl sklenice mléka,
  • půl hrnku mouky,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce medu nebo agávového/javorového sirupu,
  • 1 lžíce přepuštěného másla,
  • špetka soli
  • moučkový cukr,
  • ovoce, např. maliny, jahody, borůvky.
Alternativa k tradičním palačinkám. Jsou jednoduché na přípravu a nadýchané
Dutch baby je alternativou k tradiční palačince.
Foto: shutterstock/Radowitz

Způsob přípravy:

  • Nejprve si předehřejte troubu na 220 stupňů a vložte do ní zapékací misku.
  • Mouku prosejeme přes síto a nasypeme do mísy.
  • Poté přidejte špetku soli a dobře promíchejte.
  • Přidejte mléko, vejce a med (nebo javorový/agávový sirup). Výše uvedené ingredience rozmixujte mixérem dohladka. Těsto necháme 20 minut odpočinout.
  • Opatrně vyjměte nádobu z trouby vyhřáté na vhodnou teplotu.
  • Dno a boky potřeme rozpuštěným máslem. Poté pomalu nalévejte těsto.
  • Holandské miminko pečte asi 20 minut dozlatova. Hotovou palačinku můžete posypat moučkovým cukrem a poté ozdobit ovocem. Dobrou chuť!

Dokonale nadýchaná holandská miminka. Zde jsou tipy

Aby pečené palačinky chutnaly lahodně, vyplatí se dodržovat pár tipů.

  • Suroviny potřebné k přípravě těsta je vhodné vybrat s dostatečným předstihem, aby měly pokojovou teplotu.
  • Prosátí mouky přes síto dodá těstu správnou konzistenci. Bude nadýchaná a chuťově jemná.
  • Pokud připravujeme sladké holandské miminko, můžeme do těsta přidat vanilku, skořici nebo kardamom. To palačinkám určitě dodá jedinečnou chuť.

.

Během chřipkového období pijte zlaté mléko. Jeden šálek denně zlepší vaši imunitu

Upečte si tento dort na Nový rok. Potěšíte rodinu a sousedé se budou ptát na recept

sledujte nás ve Zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *