Francouzská bramborová kaše je nejlepší na světě. Pokaždé je dokonale krémová a má jemnou chuť, takže ji moje rodina miluje. A to vše díky neobvyklé surovině, kterou k jeho přípravě používám. Není to slanina nebo sýr, které si do toho mnoho lidí přidává.
Bramborové pyré je sametová hustá zeleninová pěna, která se skvěle hodí na talíř k masu, rybám i karamelizované zelenině. Skvěle chutná i podávaný s houbami nebo tmavými omáčkami.
Hodí se k mnoha pokrmům, ale ne vždy přijde tak jemný a krémový, jak se očekávalo. Pokud jste přemýšleli, jak udělat bramborovou kaši, která bude každému chutnat, vyzkoušejte tento jednoduchý francouzský recept.
Jak udělat bramborovou kaši, aby byla krémová a chutná? Přidejte tuto neobvyklou přísadu
Bramborová kaše bude ještě lepší a sametová jako hedvábí, pokud je připravíte podle francouzské metody. Možná jste už slyšeli o bramborách chantilly, které jsou úžasné svou texturou a krémovou chutí? Jsou pojmenovány po oblíbeném městě ve Francii.
Pokud jste je ještě neochutnali, rozhodně tak udělejte, aniž byste museli chodit do drahé restaurace. V této verzi si můžete vyrobit vlastní bramborovou kaši přidáním neobvyklé přísady do brambor, a to… smetany ke šlehání. Díky němu bude jídlo ještě lehčí a nadýchanější.
Recept na bramborovou kaši a’la chantilly brambory. Všichni ho budou milovat
Brambory Chantilly lze připravit asi za 30 minut.
- Nejprve opatrně oloupejte a omyjte brambory (cca 1 kg).
- Poté je uvaříme v malém množství osolené vody, scedíme a prolisujeme jako na tradiční kaši.
- Dalším krokem je přidat do směsi měkké máslo (asi 90 g) a malé množství mléka.
- Za stálého míchání je přidávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Mělo by to být husté, ale ještě to není hotové.
- Nyní přichází na řadu tajná surovina v podobě dobře našlehané sladké smetany (100 g, může být 30 %). Mělo by být vychlazené.
- Opatrně vařečkou vmícháme do bramborové směsi.
- Můžete přidat parmazán, sůl a muškátový oříšek.
.
Spojte 2 ingredience a domácí smetanový sýr udělá na chlebíčkách pořádný rozruch. Řekové ji jedí po staletí
Jak připravit domácí ramen? Tento recept mi dala kamarádka z Japonska. Moje rodina už po mě vývar nechce
sledujte nás ve Zprávách Google.