Přidejte k bramborám a budou krémové jako nikdy předtím. Z talířů zmizí během pár minut

Přidejte k bramborám a budou krémové jako nikdy předtím. Z talířů zmizí během pár minut

Francouzská bramborová kaše je nejlepší na světě. Pokaždé je dokonale krémová a má jemnou chuť, takže ji moje rodina miluje. A to vše díky neobvyklé surovině, kterou k jeho přípravě používám. Není to slanina nebo sýr, které si do toho mnoho lidí přidává.

Přidejte k bramborám a budou krémové jako nikdy předtím. Z talířů zmizí během pár minut
Jak připravit bramborovou kaši, která potěší celou rodinu? Přidejte k tomu… šlehačku.
Foto: shutterstock/Filippo Carlot

Bramborové pyré je sametová hustá zeleninová pěna, která se skvěle hodí na talíř k masu, rybám i karamelizované zelenině. Skvěle chutná i podávaný s houbami nebo tmavými omáčkami.

Hodí se k mnoha pokrmům, ale ne vždy přijde tak jemný a krémový, jak se očekávalo. Pokud jste přemýšleli, jak udělat bramborovou kaši, která bude každému chutnat, vyzkoušejte tento jednoduchý francouzský recept.

Jak udělat bramborovou kaši, aby byla krémová a chutná? Přidejte tuto neobvyklou přísadu

Bramborová kaše bude ještě lepší a sametová jako hedvábí, pokud je připravíte podle francouzské metody. Možná jste už slyšeli o bramborách chantilly, které jsou úžasné svou texturou a krémovou chutí? Jsou pojmenovány po oblíbeném městě ve Francii.

Pokud jste je ještě neochutnali, rozhodně tak udělejte, aniž byste museli chodit do drahé restaurace. V této verzi si můžete vyrobit vlastní bramborovou kaši přidáním neobvyklé přísady do brambor, a to… smetany ke šlehání. Díky němu bude jídlo ještě lehčí a nadýchanější.

Recept na bramborovou kaši a’la chantilly brambory. Všichni ho budou milovat

Brambory Chantilly lze připravit asi za 30 minut.

  • Nejprve opatrně oloupejte a omyjte brambory (cca 1 kg).
  • Poté je uvaříme v malém množství osolené vody, scedíme a prolisujeme jako na tradiční kaši.
  • Dalším krokem je přidat do směsi měkké máslo (asi 90 g) a malé množství mléka.
  • Za stálého míchání je přidávejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Mělo by to být husté, ale ještě to není hotové.
  • Nyní přichází na řadu tajná surovina v podobě dobře našlehané sladké smetany (100 g, může být 30 %). Mělo by být vychlazené.
  • Opatrně vařečkou vmícháme do bramborové směsi.
  • Můžete přidat parmazán, sůl a muškátový oříšek.

.

Spojte 2 ingredience a domácí smetanový sýr udělá na chlebíčkách pořádný rozruch. Řekové ji jedí po staletí

Jak připravit domácí ramen? Tento recept mi ​​dala kamarádka z Japonska. Moje rodina už po mě vývar nechce

sledujte nás ve Zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *