Žádné jídlo si nezaslouží titul královny snídaně víc než ovesná kaše. Pokud tedy nepřijdou v úvahu ovesné vločky s kefírem! Jeho příprava je snadná a výhody takového jídla se jen násobí. Ovesná kaše s kefírem je tou nejlepší volbou pro začátek dne, zvláště pro zaneprázdněné (a líné). Jak to působí na tělo?
Jednoduché a na živiny bohaté ovesné vločky mají mnoho tváří. Už léta jsou proto oblíbené mezi odborníky na výživu a lékaři. Je těžké najít jiné jídlo, které by bylo chutné, levné, zasytilo a vyživilo tělo. Oproti zdání nám nemusí připomínat noční můry z dětství a vypadat jako mléčná polévka. Buď zapečený, s přísadami nebo jako noční verze ve skle. Dokáže okouzlit téměř každého. Jak se ukazuje, ovesné vločky s přídavkem kefíru toho dokážou ještě víc. Tato malá změna jídlo nesmírně posílí. A také pomůže zbavit se nepříjemných žaludečních potíží.
Zázračná ovesná kaše!
Každý už stokrát slyšel a četl o tom, jak jsou ovesné vločky zdravé. Víte ale, co se za tímto sloganem skutečně skrývá? Výzkum nenechává žádné pochybnosti:
- Oves je výjimečná obilovina a vyplatí se využít jeho výhod.
- Zdravé ovesné vločky jsou vlastně celá řada vědecky ověřených benefitů pro tělo a specifické působení jejich jednotlivých složek.
Proč byste je měli jíst co nejčastěji?
- Ovesné vločky, přesněji ovesné vločky, obsahují cenný a hodnotný druh rozpustné vlákniny. To je beta-glukan a také pak nerozpustná vláknina. Díky tomu reguluje trávicí systém a předchází zácpě.
- Díky vysokému obsahu vlákniny je jídlo z ovesných vloček velmi syté. Zabraňuje tak přejídání mezi jídly a pomáhá při hubnutí. Nebo udržení optimální hmotnosti a dodržování zdravé výživy.
- Vláknina také zpomaluje uvolňování cukrů do krevního řečiště. To pomáhá zkrotit hladinu cukru v krvi, může zabránit cukrovce a potlačit návaly hladu.
- Další výhodou potravin bohatých na vlákninu je prevence nadměrně vysoké hladiny cholesterolu a podpora zdravé střevní mikroflóry. Závisí na něm nespočet procesů v těle. Od stavu imunity až po boj se záněty, obezitou nebo některými závažnými chronickými onemocněními.
- Ovesné vločky jsou také nutriční bombou; mimo jiné dodávají tělu vitamíny skupiny B, které jsou nezbytné pro správnou činnost nervové soustavy.
- Obsahuje také cenné minerály jako hořčík, železo, zinek a draslík.
Samotné ovesné vločky poskytují mnoho důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Ale nezapomeňme na kefír. Tento chytrý výrobek ještě více vyzdvihuje výhody tohoto jednoduchého pokrmu.
Ovesná kaše s kefírem – vyšší level zdravého jídla
Stačí malá změna a ovesné kaši můžete dodat ještě více energie! Místo vaření s mlékem zkuste ovesnou kaši s kefírem. Jde o další jednoduchý, trochu zapomenutý produkt, který by měl vstoupit do panteonu tzv. superpotravin.
Recept je triviální:
- Místo vaření ovesných vloček je smíchejte s kefírem (v nádobě nebo uzavíratelné sklenici) a oblíbenými ingrediencemi.
- Nechte přes noc v lednici. Do rána vločky vsáknou tekutinu a krásně změknou. A neztratíte ani nutriční vlastnosti, ani čas na ranní vaření.
co získáte? Samozřejmě, specifické cenné vlastnosti, které vyplývají ze spotřeby tohoto produktu:
- Spousta cenných a hodnotných bílkovin, které slouží nejen jako stavební kámen, ale stejně jako vláknina jsou zodpovědné za pocit sytosti. Jsou také nedílnou součástí udržení optimální hmotnosti (nebo shazování nepotřebné pneumatiky).
- Kefír je také velmi dobrým zdrojem vápníku a přírodních probiotik. Ty budou mít ještě lepší vliv na stav vašich střev. Už víte, že na nich závisí nespočet procesů ve vašem těle. Od ochrany před infekcemi až po vážná onemocnění nebo udržení dobré nálady a duševního zdraví. Střevo je jako náš druhý mozek!
- Zdravá střeva znamenají plošší břicho a méně nadýmání. A toto snídaňové duo je velmi prospěšné pro krásnou postavu.
- Stojí za to dozvědět se o dalším přínosu ovesných vloček s kefírem, o kterém ne každý ví. Ovesné vločky obsahují kyselinu fytovou, která brání vstřebávání hořčíku, železa a zinku.
- Probiotické bakterie přítomné v kefíru řeší tento potenciální problém. Rozkládají kyselinu fytovou a zvyšují biologickou dostupnost živin obsažených v ovesných vločkách.
Stačí do ovesné kaše přidat oblíbené ovoce, ořechy, oříšky nebo trochu medu a můžete si každý den dopřát jinou, zdravou a hotovou snídani! Dobrou chuť!
.
Nahraďte jím ovesné vločky. Jsou jako smeták na střeva. Zasytí vás na dlouhou dobu
Děkujeme, že jste si přečetli náš článek. Doporučujeme vám.