BREADBREAK: sladký, snadný a originální recept je jednoduchý a rychlý recept na přípravu chutných a autentických snídaňových sušenek.
Tento recept na sušenky je velmi snadný na přípravu, z jednoduchých a přírodních surovin, bez másla a bez pomoci různých forem.
Pokud hledáte jednoduchý, rychlý a chutný dezert k snídani, stačí vyzkoušet tyto snadné a chutné koblížky od babičky.
STARÉ MÁSLO: sladký, jednoduchý a originální recept
SUROVINY NA PÍSKOVÉ TĚSTO:
250 g mouky 00
100 g celozrnné mouky
120 g třtinového cukru
vanilin
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
8 g prášku do pečiva (půl balíčku)
80 ml másla ze semínek
1 celé vejce
40-50 ml mléka
POSTUP:
Pro přípravu lahodných a skutečně jednoduchých snídaňových sušenek začneme přípravou těsta na chlebíčky bez másla.
V míse smícháme mouku s hnědým cukrem, droždím a nastrouhanou citronovou kůrou.
Přidáme máslo, vanilku a začneme hníst, dokud nezískáme pískovou směs.
Přidáme celé vejce, mléko a hněteme, dokud nemáme hladké a pružné těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a necháme v chladničce asi 40-50 minut kynout.
Když si těsto odpočine, oddělte z bloku pískového těsta 20g kousky a vytvarujte z nich bochánky dlouhé 10-12 cm a silné 1,5 cm.
Oba konce bochánku spojte k sobě, abyste vytvořili koblihu, vzniklé sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pokud chcete, posypte povrch cukrem.
Sušenky pečte v troubě předehřáté na 180° asi 15-17 minut nebo alespoň do zlatova.
Po upečení a vychladnutí jsou vaše lahodné a křehké jednoduché snídaňové sušenky připraveny ke konzumaci.
S porcemi uvedenými v tomto receptu získáte přibližně 25-27 sušenek.
BON APPETIT!