Pružné pískové těsto s máslem: sladké těsto na tartaletky a sušenky – jednoduchý a osvědčený recept na přípravu dokonalého pískového těsta na sušenky bez másla i dokonalých plněných tartaletek.
Dokonalé pískové těsto na sušenky je velmi snadný recept, pískové těsto se při pečení nedeformuje, snadno se s ním pracuje a má velmi drobivou konzistenci.
Pokud hledáte dokonalé a snadno zpracovatelné pískové těsto, vyzkoušejte mé jednoduché a osvědčené sladké pískové těsto na sušenky a tartaletky.
Elastické pískové těsto s máslem: sladké těsto na tartaletky a sušenky
SUROVINY NA PÍSKOVÉ TĚSTO:
300 g mouky 00
3 g prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml oleje ze semínek
semínka vanilkového lusku (nebo vanilin)
1 celé vejce
1 žloutek
POSTUP:
Doporučuji hníst těsto ručně, nikoliv v kuchyňském robotu, abyste získali dokonalé sušenkové těsto.
Do mísy nasypte mouku 00, cukr, prášek do pečiva a kypřicí prášek a vše promíchejte.
Přidejte semínkové máslo a konečky prstů začněte hníst, dokud nezískáte zrnitou směs.
Přidejte celé vejce, žloutek a vanilková nebo vanilinová semínka.
Vše hněťte tak dlouho, dokud nezískáte jednolitý blok těsta na chlebíčky, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho hodinu v chladničce.
Když těsto odpočívá, vezměte ho a na pomoučené pracovní ploše ho rozválejte na tloušťku půl centimetru.
Pomocí formy na sušenky ve tvaru, který preferujete, vytvarujte sušenky, položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo z nich vytvořte koláčky plněné Nutellou nebo džemem.
Vzniklé sušenky pečte v předehřáté troubě při 180° asi 13-15 minut a koláče při 180° asi 35 minut.
Podle tohoto receptu lze připravit mnoho druhů sušenek, podkovy, býčí oka, dánské sušenky.
Budete mít velmi chutné a křehké sušenky a koláče jednoduše posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládou.
V tuto chvíli budou vaše koláče nebo sušenky z jednoduchého a dokonalého těsta na křehké pečivo bez sušenkového másla hotové.
BON APPETIT!!!