Elastické těsto na chlebíčky s máslem: sladké těsto na koláčky a sušenky

Pružné pískové těsto s máslem: sladké těsto na tartaletky a sušenky – jednoduchý a osvědčený recept na přípravu dokonalého pískového těsta na sušenky bez másla i dokonalých plněných tartaletek.

Dokonalé pískové těsto na sušenky je velmi snadný recept, pískové těsto se při pečení nedeformuje, snadno se s ním pracuje a má velmi drobivou konzistenci.

Pokud hledáte dokonalé a snadno zpracovatelné pískové těsto, vyzkoušejte mé jednoduché a osvědčené sladké pískové těsto na sušenky a tartaletky.

Elastické pískové těsto s máslem: sladké těsto na tartaletky a sušenky

SUROVINY NA PÍSKOVÉ TĚSTO:

300 g mouky 00

3 g prášku do pečiva

100 g cukru

100 ml oleje ze semínek

semínka vanilkového lusku (nebo vanilin)

1 celé vejce

1 žloutek

POSTUP:

Doporučuji hníst těsto ručně, nikoliv v kuchyňském robotu, abyste získali dokonalé sušenkové těsto.

Do mísy nasypte mouku 00, cukr, prášek do pečiva a kypřicí prášek a vše promíchejte.

Přidejte semínkové máslo a konečky prstů začněte hníst, dokud nezískáte zrnitou směs.

Přidejte celé vejce, žloutek a vanilková nebo vanilinová semínka.

Vše hněťte tak dlouho, dokud nezískáte jednolitý blok těsta na chlebíčky, zabalte ho do potravinové fólie a nechte ho hodinu v chladničce.

Když těsto odpočívá, vezměte ho a na pomoučené pracovní ploše ho rozválejte na tloušťku půl centimetru.

Pomocí formy na sušenky ve tvaru, který preferujete, vytvarujte sušenky, položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo z nich vytvořte koláčky plněné Nutellou nebo džemem.

Vzniklé sušenky pečte v předehřáté troubě při 180° asi 13-15 minut a koláče při 180° asi 35 minut.

Podle tohoto receptu lze připravit mnoho druhů sušenek, podkovy, býčí oka, dánské sušenky.

Budete mít velmi chutné a křehké sušenky a koláče jednoduše posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládou.

V tuto chvíli budou vaše koláče nebo sušenky z jednoduchého a dokonalého těsta na křehké pečivo bez sušenkového másla hotové.

BON APPETIT!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *