Tento jednoduchý trik vás možná překvapí. Jak uvařit dokonalé kuře? Stačí vám k tomu poklička od hrnce. Hosté se vás určitě budou ptát, jak jste to dokázali.
Dokonalá večeře
V restauracích nezáleží jen na chuti, ale také na vzhledu. Mistři kuchaři dokonale kombinují neobvyklé recepty a jedinečné kompozice na talíři. Doma si však vystačíte s obyčejným kuřecím masem. Nepotřebujete k tomu žádné speciální vybavení . Vše najdete ve své kuchyňské skříňce.
Klíčem k úspěchu je znalost jednoho jednoduchého triku. Než se k němu dostaneme, musíme maso správně připravit. Kuřecí prsa očistěte a rozkrojte na polovinu. Z jednoho kusu masa vznikne jeden dokonale kulatý řízek. Jak takový zázrak vytvořit, se dozvíte dále v textu.
Z obyčejného kuřete úžasný řízek
Než mu dáme dokonalý tvar, musíme maso rozporcovat. Tím získáme dokonalou tloušťku. Ale to není všechno. Kuře bude křehčí a bude se lépe péct .
Dávejte pozor na to, kterou stranou kladiva maso tlučete. V případě kuřecích prsou je nejlepší zvolit zubatou část . Ta změkčí vlákna a dodá jim jemnou strukturu.
Nyní se můžeme dostat ke kulatému víku pánve . To nám pomůže dát řízku dokonalý tvar. Pokličku umístíme doprostřed masa a nožem vyřízneme dokonale kulatý kousek kuřete . Jak ho připravit jinak než obvykle? Podívejte se na naši verzi.
Kuře se zajímavým přídavkem
Dokonalý řízek stojí za to obohatit o jedinečný recept. Takový pokrm na vašem stole ještě nebyl. K přípravě jiné než obvyklé oblohy budete potřebovat:
Ingredience:
mouku
stroužek česneku
3 vejce
30 g parmazánu
petržel
Vejce rozšlehejte, osolte, opepřete a nakonec přidejte prolisovaný stroužek česneku. Nastrouhejte parmezán na středně velké kousky a nasekejte petrželku. Vše smíchejte s rozšlehaným vejcem.
Náš dokonale kulatý kuřecí řízek nejprve namočíme do mouky, poté do vejce, parmazánu a petrželky. Připravené kuře jednoduše usmažíme .