Máte chuť na jablečný koláč?
Všude jsou teď výborná jablka z České republiky, často jsme je dostávali od přátel. Co tedy se všemi těmi jablky dělat? Samozřejmě upečte koláč! Tento jablečný koláč je díky spoustě plátků jablek a pudinku neuvěřitelně šťavnatý a lahodný.
Ingredience: Jablka z jablek, které se dají použít jako příloha k jablkovému salámu, jsou vyrobeny z jablek, které se dají použít jako příloha k jablkovému salátu: Jablečný koláč s pudinkem.
- 500 g špaldové mouky třídy 603 (nebo pšeničné mouky třídy 405).
- 280 g másla (měkkého až tekutého)
- 1 balení kvásku
- 1 balení vanilkového cukru
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 250 g cukru
- 200 ml mléka
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 800 g jablek nakrájených na malé kousky
Příprava: V kuchyni se připravují pokrmy, které se v kuchyni objeví v době, kdy je třeba připravit jídlo:
- Jablka zbavte jádřinců a oloupejte, poté je nakrájejte na malé kousky. Pokud chcete, můžete je postříkat trochou citronové šťávy, aby neztmavla.
- Troubu rozehřejte na 180 °C s konvekcí.
- Nyní v kuchyňském robotu vyšlehejte velmi měkké máslo s cukrem a vejci do pěny.
- Pak postupně přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, pudinkový prášek, špetku soli a mléko. Chcete mít pěkně hladké těsto.
- Nakonec do těsta rukou vmíchejte plátky jablek.
- Těsto vložte do buchetové formy, kterou můžete v případě potřeby vymazat máslem, těsto urovnejte a koláč pečte asi 50-60 minut. Na konci pečení proveďte zkoušku lepivosti.
- Před vyjmutím z formy nechte jablečný koláč zcela vychladnout. Poté do něj můžete přidat polevu nebo moučkový cukr.