Tento jablečný koláč je „úžasně šťavnatý“.

Máte chuť na jablečný koláč?

Všude jsou teď výborná jablka z České republiky, často jsme je dostávali od přátel. Co tedy se všemi těmi jablky dělat? Samozřejmě upečte koláč! Tento jablečný koláč je díky spoustě plátků jablek a pudinku neuvěřitelně šťavnatý a lahodný.

Ingredience: Jablka z jablek, které se dají použít jako příloha k jablkovému salámu, jsou vyrobeny z jablek, které se dají použít jako příloha k jablkovému salátu: Jablečný koláč s pudinkem.

  • 500 g špaldové mouky třídy 603 (nebo pšeničné mouky třídy 405).
  • 280 g másla (měkkého až tekutého)
  • 1 balení kvásku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 800 g jablek nakrájených na malé kousky

Příprava: V kuchyni se připravují pokrmy, které se v kuchyni objeví v době, kdy je třeba připravit jídlo:

  1. Jablka zbavte jádřinců a oloupejte, poté je nakrájejte na malé kousky. Pokud chcete, můžete je postříkat trochou citronové šťávy, aby neztmavla.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C s konvekcí.
  3. Nyní v kuchyňském robotu vyšlehejte velmi měkké máslo s cukrem a vejci do pěny.
  4. Pak postupně přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, pudinkový prášek, špetku soli a mléko. Chcete mít pěkně hladké těsto.
  5. Nakonec do těsta rukou vmíchejte plátky jablek.
  6. Těsto vložte do buchetové formy, kterou můžete v případě potřeby vymazat máslem, těsto urovnejte a koláč pečte asi 50-60 minut. Na konci pečení proveďte zkoušku lepivosti.
  7. Před vyjmutím z formy nechte jablečný koláč zcela vychladnout. Poté do něj můžete přidat polevu nebo moučkový cukr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *