Tento klasický dort je ideální na víkend – protože k upečení tohoto pudinkového dortu ani nemusíte chodit nakupovat!
Jednoduše lahodný – uvnitř krémový, na povrchu křupavý: pudinkový koláč s posypkou podle našeho receptu chutná, jako by právě přišel z orientální pekárny.
Jsou dvě věci, které dělají každý dort jednoduše nesrovnatelně lahodným: krémový vanilkový pudink a křupavý posyp. Ne nadarmo se na tuto kombinaci spoléhá mnoho receptů: různé třešňové, švestkové a jablečné koláče se připravují s posypem a pudinkem. Ale: k upečení opravdu lákavého koláče nepotřebujete žádné ovoce. Nejlepší plechový koláč na světě je babiččin sypaný koláč! Měkký základ, silná vrstva pudinkového krému a posypky dělají z tohoto naprosto jednoduchého koláče skutečnou lahůdku. V receptu prozradíme, jak se dort připravuje – určitě si ho upečte!
Lahodný pudinkový dort s posypem jako z pekárny zde je recept.
Tento pudinkový koláč s posypem z babiččiny knihy o pečení se hodí zejména na víkend. Důvod: používá pouze ingredience, které určitě najdete ve své spíži, aniž byste museli běžet do supermarketu. Sázka? Mouku, cukr, máslo a prášek do pečiva doma zaručeně máte – a pudinkový prášek, mléko a moučkový cukr na ozdobení dortu nebudete muset dlouho hledat. A nyní se můžete pustit do pečení těchto báječných dortů – dokonalého víkendového dortu na zip!
Zvlášť užitečná rada: dort je výborný, když vychladne, ale je výborný i ještě teplý. Podávejte ho s čerstvě ušlehanou šlehačkou, právě vyndanou z lednice: kombinace teplého pudinku uvnitř dortu a studené šlehačky je skutečnou chuťovou explozí. Hotový dort také posypte moučkovým cukrem – bude vám chutnat. A určitě nejen vy, ale celá rodina. Zde je babiččin recept na pudinkový dort s posypkou – dobrou chuť!
Na pudinkový dort s posypkou budete potřebovat tyto ingredience.
- 300 gramů mouky
- 120 gramů cukru
- 125 gramů másla
- 1 vejce, špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 1 litr mléka
- 150 gramů cukru navíc
- Moučkový cukr podle chuti
Recept: Zde je návod, jak upéct krásný pudinkový dort, jako v orientální pekárně.
A tady je návod, jak upečete pudinkový dort: Nejprve si připravte těsto. V tomto případě je to velmi snadné, protože používáte stejnou směs těsta na základ i posyp. Do dostatečně velké mísy dejte mouku, cukr, máslo, vejce, špetku soli a prášek do pečiva a vypracujte křehké stuhové těsto. Ujistěte se, že máslo je pěkně studené, a pracujte rychle, aby se nerozpustilo nebo nelepilo.
Poté vyložte plech nebo formu pečicím papírem a nalijte do ní dvě třetiny těsta. Přitlačte ho na dno a po stranách vytvořte dva centimetry vysoké okraje. Poté základ několikrát propíchněte vidličkou a předehřejte troubu na 180 stupňů.
Nyní je čas na přípravu náplně: mléko a cukr dejte do hrnce a zahřejte. Poté v hrnku smíchejte pudinkový prášek s několika lžícemi mléka. Když se mléko v hrnci začne vařit, přidáme pudinkovou směs. Vše dobře promíchejte metličkou a směs jednou povařte, až vznikne hustý pudink. Měl by být o něco hustší než běžný pudink, aby se koláč neroztékal.
Následně na připravený cukrářský základ nalijeme pudink a posypeme ho strouhankou. Poté koláč vložte do trouby. Nyní se v receptu píše, že se má dát do trouby asi na 50 minut – v závislosti na stupni propečení, který chcete, můžete nechat pudinkový korpus v troubě o něco déle. Poté koláč vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte na plátky. Dobrou chuť a užijte si tento snadný babiččin pudinkový koláč s posypem!