Sušenky Jednoduchý recept na namáčení: Snídaňový dezert – snadné a chutné sušenky s máslovým křehkým těstem, které jsou ideální k namáčení.
Piškotové sušenky jsou velmi snadno připravitelný moučník, křehký a velmi chutný, k jehož přípravě nebudete potřebovat formu ani váleček.
Pokud hledáte sušenky, které se snadno připravují a které dobře nasáknou, doporučuji vyzkoušet mé snídaňové sušenky bez másla.
INGREDIENCE NA PEČENÍ KŘEHKÝCH SUŠENEK:
1 celé vejce při pokojové teplotě
30 ml mléka pokojové teploty
60 ml rostlinného oleje (použila jsem slunečnicový olej)
vanilkový extrakt (nebo vanilin)
120 g krystalového cukru
250 g hladké mouky 00
50 g bramborového škrobu
8 g kvásku
2 g hydrogenuhličitanu sodného
POSTUP:
Pro přípravu snídaňových sušenek bez másla začněte přípravou těsta na chlebíčky.
V míse rozšlehejte celá vejce s cukrem a vanilkovým extraktem, přidejte mléko a máslo a vše promíchejte.
Přidejte mouku, škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a vše míchejte, dokud nezískáte jednolitý blok pískového těsta.
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Když těsto odpočívá, oddělte z pískového těsta kousky, vytvarujte 2 cm široké tyčinky a vykrajujte z nich 6 cm dlouhé válečky.
Několik válečků namočte do moučkového cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem cukrovou stranou nahoru.
Sušenky pečeme ve statické troubě vyhřáté na 180° asi 17-20 minut nebo alespoň do zlatova.
Po upečení a vychladnutí budou vaše křehké sušenky bez másla připraveny k jídlu.
BON APPETIT!!!