Snídaňové muffiny s ovesnými vločkami a jogurtem: energický start dne

Hledáte nápad na zdravou a chutnou snídani? Vyzkoušejte naše snídaňové muffiny s ovesnými vločkami a začněte den plní energie!

Snídaňové muffiny s ovesnými vločkami a sultánkami jsou skvělým způsobem, jak začít den zdravě a chutně. Těsto na muffiny můžete rychle uhníst a po půlhodině v troubě si vychutnat první malé sousto. Zní to skvěle? Tady je recept!

Zdravé a chutné: snídaňové muffiny s ovesnými vločkami a sultánkami

Pro mnoho lidí je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Jíst každé ráno müsli, muffin s marmeládou nebo Nutellou se po čase stane velmi nudným. Se snídaňovými muffiny s ovesnými vločkami a sultánkami můžete zpestřit stůl a zároveň prospět svému tělu.

Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu, která vás zasytí na delší dobu a udržuje stabilní hladinu cukru v krvi. Jsou také skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vitaminů a minerálních látek. Banány mají také vysoký obsah vitamínů a minerálů. Jsou bohaté na draslík, hořčík a vitamin B6, který je důležitý pro metabolismus bílkovin. Do muffinů se přidává také jogurt a sultánky. Aby byly zdravé, sladí se medem místo rafinovaného cukru.

Ovesné snídaňové muffiny nabízejí skvělou kombinaci chuti a živin díky vyvážené kombinaci obilovin, sultánek a ořechů. Jejich příprava je snadná a navíc si je rádi vezmete s sebou. Vyzkoušejte je a vychutnejte si lahodný start do nového dne.

Snídaňové muffiny s ovesnými vločkami

Ingredience

  • 1 banán
  • 100 g jablečno-banánového pyré
  • 150 g neslazeného jogurtu
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 1 balíček volitelného vanilkového cukru
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 vejce
  • 200 g pšeničné mouky
  • 1 balíček kypřícího prostředku
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka soli
  • 60 g sultánek
  • 60 g nasekaných vlašských ořechů

příprava

  • Banán oloupejte a poté ho najemno nastrouhejte. Smíchejte je s jablečno-banánovým pyré, jogurtem, medem, vanilkovým cukrem, máslem, ořechy a vejci.
  • Mouku, prášek do pečiva, ovesné vločky, skořici a sůl smícháme a přidáme k ovocné směsi. Vše uhněťte v hladké těsto.
  • Nakonec přidejte nasekané ořechy a sultánky.
  • Těsto rozetřete do forem na muffiny a snídaňové muffiny pečte při horní/spodní teplotě 180 °C 30-35 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *