Dělám Krupnik, z hlavní složky mám silnou zimnici.

Jsou polévky, které vám v hlavě okamžitě otevřou šuplík vzpomínek. Mnoho lidí se při pohledu na hlavní ingredienci znechuceně zamračí.

Česká kuchyně nemá nouzi o recepty na chutné a výživné polévky, které milují celé generace. Krupnik u nás doma kraluje bez rozdílu již mnoho let . Avšak místo toho, abych sáhla po porcích uzeného masa nebo vývaru, volím žaludky. Ty jsou nezbytnou součástí této polévky. tento recept na krupnik nemá konkurenci .

Jak vybrat žaludky?

Nejlepší krupník na žaludky připravíme z kvalitních produktů. Žaludky by měly mít jemnou vůni a neměly by se barvit. Je důležité je před zpracováním očistit od popruhů a žilek, aby po uvaření neztvrdly. Po očištění dršťky opláchněte pod tekoucí vodou.

Kroupy na žaludcích.

Žaludy, které polévce dodají hlubokou chuť a vůni a také charakteristickou hustotu. Dobře se hodí k zelenině a obilovinám, a když se správně uvaří, jsou křupavé a křehké. Tento recept prolomil pro mnoho lidí kouzlo vnitřností a dokázal, že žaludky mohou být opravdu chutné.

Složení: 1:

  • Složení: 600 g kuřecích žaludků,
  • 2,5 litru vody,
  • 2 bobkové listy,
  • několik kuliček oregana, pepř,
  • 1-2 mrkve,
  • 1 petržel,
  • kousek celeru,
  • cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce másla,
  • 2-3 brambory,
  • 1 šálek 18% smetany,
  • 6 lžic ječných krup,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Z žaludků odstraňte skořápky a očistěte je.
  2. Vložte je do hrnce a přidejte vodu. Přidejte bobkový list a oregano pepř. Osolíme.
  3. Vařte na mírném ohni 2 hodiny, dokud žaludky nezměknou.
  4. Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je a osmahněte na másle.
  5. Zbývající zeleninu oloupeme a nastrouháme. Osmahneme.
  6. Uvařené žaludky vyjměte z hrnce. Orestovanou zeleninu zalijte zbylým vývarem a přiveďte k varu.
  7. Přidejte osmaženou cibuli a česnek, přidejte kroupy a na kostičky nakrájené brambory.
  8. Promíchejte a vařte asi 25 minut.
  9. Mezitím nakrájejte žaludky na kousky.
  10. Do smetany přidejte naběračku vývaru a promíchejte. Ztuhlou smetanu vlijte do polévky.
  11. Přidejte nakrájené žaludky.
  12. Chvíli povařte a podle chuti osolte a opepřete.

Porce polévky nalijte do hlubokého talíře. Celé to navíc můžete ozdobit nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *