Po svátcích si přejete především revitalizační a výživné pokrmy, které vás zahřejí v zimním chladu a poskytnou vám pohodu ve společnosti vašich blízkých. Kuřecí polévka s fazolemi je ideální volbou. Lehká, ale bohatá chuť, voňavé koření a vydatné ingredience. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i k rodinné večeři. A její příprava nezabere mnoho času.
- 2 kuřecí stehýnka;
- 4 brambory;
- 1/2 cibule;
- 1 mrkev;
- 1 konzerva bílých fazolí;
- 4 stroužky česneku;
- bylinky;
- sůl podle chuti.
Příprava krok za krokem:
Uvařte kuřecí stehna ve velkém množství vody do měkka.
2. Brambory nakrájíme na kostičky a po předchozím odstranění masa je pošleme do vývaru.
3. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na malém množství rostlinného oleje.
4. Mrkev nakrájíme na hrubém struhadle a pošleme ji k cibuli.
5. Hotovou smaženici vložíme do hrnce.
6. Oddělte maso od kostí, nakrájejte ho rukama a pošlete k ostatním přísadám.
7. Na stejné místo vložíme bílé fazole.
8. Na konci vaření osolíme, přidáme rozdrcený česnek a bylinky.
Dobrou chuť!