Polévka krupnik patří v českých domácnostech bezesporu k nejoblíbenějším. Velké množství příslušné zeleniny v kombinaci s místním a kvalitním masem, z něhož pochází, vyrazí dech našim chuťovým pohárkům a krupnik se konečně objeví i na našich stolech. Pokud chcete, aby se vaše polévka objevila s receptem vaší babičky, nepřehlédněte, o co ostatní přicházejí.
Krupnik, polévka, kterou si zamilujete
Krupnik má hlubokou chuť a je bohatý na různé přísady , které vám nejen umožní si ho vychutnat, ale také mu dodají jedinečnou chuť. Někomu, kdo tento pokrm zkouší poprvé, může kombinace brambor a krupice připadat nezvyklá. Stačí však jedna lžíce této lahodné polévky, aby se naše chuťové buňky cítily jako v nebi. Chcete-li ještě více zvýraznit její chuť, nezapomeňte na jeden krok .
Krok, který mnoho lidí vynechává, je samozřejmě opečení zeleniny . Není to samozřejmé, ale v chuti to udělá velký rozdíl.
Složení: Zelenina, která se dá použít na přípravu zeleniny, je vhodná pro přípravu zeleninového salátu:
olej
4 brambory
90 g ječných krup
500 g drůbežího masa (lze kombinovat s vepřovým, např. vepřová panenka nebo vepřová kýta)
žebírka)
cibule
2 litry vody
sůl
pepř
několik zrnek oregana
dva bobkové listy
nasekaná petrželová nať
Jak připravit chutný krupnik?
Aby byla chuť polévky výraznější , je třeba zeleninu předvařit. Bohužel většina lidí tento krok vynechává, což je chyba.
Na hořáku osmahněte cibuli , pak maso zalijte vodou a přidejte koření: oregano pepř, bobkový list a sůl. Do vroucí vody přidejte cibuli. Po uvedení do varu ztlumte oheň a vařte asi 30 minut, přičemž hrnec přikryjte pokličkou.
Zeleninu kromě pórku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na másle, které jsme předtím rozehřáli na rozpálené pánvi. Tento krok je klíčem nejen ke zpestření chuti polévky, ale také k tomu, aby byla zlatavější a krásnější na pohled. Obohatí se tím i vizuální verze tohoto pokrmu.
Poté přidáme krupici a vaříme 15 minut. Poté přidejte na plátky nakrájené brambory a pokračujte ve vaření, dokud nejsou měkké a připravené ke konzumaci. V případě potřeby osolte a opepřete podle chuti. Po uvaření vyjměte z masa bobkový list, kůži a kosti. Krupnik se nejlépe podává v hlubokém talíři, posypaný čerstvou petrželkou a chlebem.