Namočte do ní vepřovou panenku. Bude tak chutná a šťavnatá, že nebudete stíhat porce.

Chcete rychlou a působivou večeři? Vepřová panenka v sójové omáčce je ideálním řešením! Tento pokrm potěší nejen svou chutí, ale i jednoduchostí. Maso je mimořádně šťavnaté, křehké a chutné a jeho příprava zabere velmi málo času.

Vepřová panenka je jedním z těch druhů masa, které lze připravit na mnoho různých způsobů. Tento recept na vepřovou panenku v sójové omáčce je však jedinečný – maso je šťavnaté, bohaté na chuť a prakticky se rozplývá v ústech. Díky neobvyklému způsobu přípravy vypadá vepřová panenka jako pečená nebo uzená, ale ve skutečnosti je příprava velmi jednoduchá. Naučte se připravit maso, které se skvěle hodí na sendviče, slavnostní stůl nebo běžnou večeři.

Proč má vepřová panenka v sójové omáčce úspěch?

Při hledání nápadu na originální večeři nebo svačinu stojí za to vyzkoušet recept na vepřovou panenku v sójové omáčce. Jeho výhodou je nejen úžasná chuť, ale také jednoduchost přípravy. Maso se nemusí péct, smažit ani udit – stačí pár minut vaření ve voňavé marinádě. Tajemství spočívá v dokonale složené omáčce, která vepřové panence dodá hloubku chuti, křehkost a šťavnatost.

Vepřová panenka v sójové omáčce – jednoduchý recept

K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat několik základních surovin, které dohromady vytvoří jedinečnou chuť. Klíčovým prvkem je sójová omáčka – světlá a na přání i tmavá -, která v kombinaci s česnekem, cibulí a kořením dodá masu jeho výraznou chuť. Potřebujete následující ingredience:

  • 1,2 kg vykostěné vepřové panenky – nejlépe čerstvé a kvalitní,
  • 150 ml světlé sójové omáčky,
  • 3-4 lžíce tmavé sójové omáčky (volitelně pro bohatší chuť),
  • 2 lžíce rybí omáčky,
  • 1 lžíce francouzské hořčice,
  • 8-10 stroužků česneku nakrájených na plátky.
  • 1,5 cibule rozkrojené na polovinu, zbavené slupky.
  • 3 kuličky nového koření,
  • 2 bobkové listy,
  • 1 lžíce barevného pepře,
  • 1,5 litru vody.

Příprava: 

  1. Vepřovou panenku svažte provázkem nebo ji vložte do síťky, aby získala pěkný tvar.
  2. Vepřovou panenku přendejte do velkého hrnce. Přidejte všechny ostatní přísady: světlou a tmavou sójovou omáčku, rybí omáčku, hořčici, česnek, cibuli, nové koření, bobkový list a pepř. Vše zalijte 1,5 litrem studené vody.
  3. Maso přiveďte k varu na mírném ohni, poté snižte teplotu a vařte asi 5-6 minut. Odstavte pánev z ohně a nechte maso v marinádě chladnout alespoň 6-7 hodin.
  4. Po uplynutí této doby vepřovou panenku znovu uvařte a znovu naložte na dalších 5-6 minut.
  5. Vepřovou panenku vyjměte z nálevu a nechte ji vychladnout. Poté jej dejte přes noc do lednice, aby ztuhl. Nakrájená na tenké plátky je výborná jak studená, tak teplá.

Tento recept je dokonalým způsobem přípravy masa, které potěší svou chutí a vůní a zároveň nevyžaduje mnoho úsilí. Vepřová panenka v sójové omáčce je skvělou volbou pro rodinná setkání i každodenní jídla. Díky jedinečné sójové omáčce je maso šťavnaté, aromatické a vypadá velmi lákavě. Vyzkoušejte tento recept a vepřová panenka bude na vašem stole navždy v té nejlepší podobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *