Málokdo ví, k čemu slouží posílání citronů do mrazáku. Tato činnost má několik účelů
Zaprvé můžete nakoupit velké množství ovoce najednou, například ve slevě, a uložit je na dlouhou dobu, abyste je pak použili podle potřeby. Za tímto účelem je omyjte, osušte, nakrájejte na plátky a naaranžujte ve vrstvách na potravinovou fólii.
Každou vrstvu zakryjte fólií, poté srolujte obrobek do ruličky a pošlete do mrazáku. Metoda je sdílena na kanálu Rychlé čištění.
Takto zmrazené citrony lze použít do omáček, koktejlů, dresinků, ale i na chlazení horkého čaje. Je to velmi pohodlné.
Dalším plusem zmrazování citronů je úspora času. Místo toho, abyste pokaždé kupovali čerstvé ovoce, můžete si předem připravit zásobu, kterou budete mít vždy po ruce. To platí zejména pro ty, kteří citron rádi přidávají do čaje, vody nebo ho používají při vaření. Zmrazené plátky lze také použít k dekoraci pokrmů – nevypadají o nic méně efektně než čerstvé.
Mimochodem, zmrazit můžete nejen plátky, ale také citronovou kůru. K tomu je třeba ji opatrně odstranit z ovoce, nakrájet a vložit do malých nádob nebo sáčků. Zmrazená kůra se skvěle hodí na pečení, do dezertů nebo k ochucení nápojů. Citron tak můžete použít prakticky bez odpadu, což činí tuto metodu ještě praktičtější.