S pečeným zelím nečekám až do jara . Připravuji ho z celoročně dostupných surovin.

Odteď už pečené zelí nemusí čekat až do jara. S tímto receptem si ho můžete připravovat po celý rok. V receptu nepoužívám mladé zelí, ale jeho náhražku, která se dá snadno koupit i v té nejtužší zimě. Toto zelí je tak dobré, že ho budete jíst po celý rok.

Pečené zelí není jen na jaro.

Nedávno jsem při vaření večeře přemýšlela, jakou zeleninovou přílohu podávat k hlavnímu chodu. Z mých úvah vyplynulo, že nejlepší volbou bude pečené zelí. Kde ale na konci prosince sehnat mladé zelí?

Odpověď byla jednoduchá a trochu vyhýbavá. Mělo by být nahrazeno surovinou dostupnou po celý rok. Napadlo mě, že čínské zelí by se k tomu skvěle hodilo . Rychle jsem běžela na zeleninovou zahradu. Zeleninu jsem koupila a připravila z ní pečenou pochoutku. Risk se vyplatil, protože chuť tohoto doplňku večeře se ukázala být vynikající. Nečekejte na jaro a připravte si pečené pekingské zelí ještě dnes.

Nejdůležitější je tato zelenina

Díky této zelenině nemusíte na mladé zelí čekat až do jara. Nahraďte ho čínským zelím. Aby bylo vynikající, potřebujete ještě několik ingrediencí. Najdete je v seznamu níže.

Ingredience

Květák

20 g másla

1 jablko

10 ml citronové šťávy

70 ml 30% smetany

kopr

pepř

sůl

Recept na zelí

Nejprve pekingské zelí důkladně opláchněte. Listy zelí nakrájejte nadrobno na slámky. Poté dejte do hrnce máslo a rozpusťte ho na mírném ohni.

Do pánve přidejte nakrájené zelí. Jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je do hrnce. Dochuťte pepřem a solí. Promíchejte. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.

Po této době přidáme citronovou šťávu a promícháme. Přikryjte pokličkou a vařte asi 3 minuty . Nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a několik minut povařte. Zelí podávejte s vaším oblíbeným pokrmem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *