Jednoduché krokety ze zelí a hub jsou levnou svačinkou, která se skvěle hodí k boršči. A protože ten lze (nikomu to neprozradíme!) připravit ohřátím a ochucením produktu z kartonu, máme skvělé jídlo na večírek nebo opravdu rychlou tradiční večeři.
Krokety ze zelí a hub
Žampiony jsou snadnou, každodenní verzí hub . Na rozdíl od těch divokých – drahých a velmi chutných – jsou k dispozici okamžitě. Nemusí se namáčet ani vařit, aby se staly jedlými a zachovaly si svou chuť.
Správně uvařené houby vyzařují výraznou houbovou chuť . V tomto receptu je použijeme při přípravě obalovaných kroket. Jejich základem jsou nadýchané placky. Pokrm je mimořádně levný a těch několik málo potřebných surovin není problém mít vždy po ruce.
Rychlá večeře z kysaného zelí
K přípravě kroket můžete použít některý z oblíbených receptů na palačinky . Záleží jen na tom, aby byly dostatečně pružné. Nechceme, aby se krokety při smažení rozpadly.
Ingredience
2 hrnky mouky
600 g kysaného zelí
500 g žampionů
2 cibule
5 vajec
300 ml mléka
60 ml másla
Vavřínový list, nové koření
sůl, pepř
Strouhanka na obalení
Ghee na smažení
Rychlé krokety
Smíchejte sklenici mléka se sklenicí vody. Přidáme 3 vejce, olej, ochutíme špetkou soli a vše promícháme. Do tekutých přísad přidávejte po částech mouku a po každém přidání promíchejte. Těsto odložíme na 15 minut stranou.
Po této době palačinkovou směs znovu promíchejte. Palačinky potírejte minimálním množstvím ghí, dokud nespotřebujete všechno těsto. Palačinky nechte vychladnout.
Zelí naplňte vodou . Pokud je příliš kyselé, můžete ho propláchnout. Přidejte bobkový list a oregano pepř, uvařte do měkka a poté zchlaďte . Vyjměte bobkový list a bylinky.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a houby na plátky. Na pánvi rozehřejte lžičku ghí. Osmahněte cibuli, a když je hladká, přidejte houby. Vařte, dokud se voda nezredukuje, a dochuťte solí a pepřem.
Nakrájené zelí smíchejte s houbami a cibulí. Důkladně promíchejte. Palačinky naplňte a zabalte oblíbeným způsobem.
Zbylá vejce rozbijte do mísy. Přidejte 50 ml mléka a rozšlehejte. Na talíři rozetřete strouhanku. Namočte krokety do strouhanky a osmažte je na rozpuštěném másle ze všech stran dozlatova. Položte je na papírovou utěrku, aby z nich odkapal přebytečný tuk.