V nabitém týdnu máme málokdy čas na přípravu složité večeře o dvou chodech. I tak ale potřebujeme jíst něco výživného. Nejlepší je, když se s tím nemusíme příliš namáhat. Co uvařit k večeři, aby to bylo rychlé a levné? Představujeme tři nejlepší recepty s těstovinami, kuřecím masem a bramborami.
1. Těstoviny v rajčatovo-sýrové omáčce
Tyto těstoviny v rajčatovo-sýrové omáčce jsou skutečnou chuťovou bombou. Přestože k její přípravě potřebujete pouze tři hlavní ingredience, je opravdu chutná. Kromě toho jsou všechny levné, takže si můžeme udělat rychlou a výživnou těstovinovou večeři za málo peněz.
Místo pečených fazolí . Chutný nápad na večeři
Ingredience: 1. Sušené brambory, 2. Sušené brambory, 3. Sušené brambory, 4. Sušené brambory, 5:
- Přílohy: 300 g těstovin penne
- 1 plechovka nakrájených rajčat (400 g)
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 1/2 kuličky mozzarelly
- 120 ml 30% smetany
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- pepř
- sůl
Příprava:
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě do al dente . Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a přidejte prolisovaný česnek.
- Smažte ho asi 1 minutu. Poté do pánve přidejte rajčatový protlak a smíchejte ho s rozpuštěným máslem a česnekem.
- Asi po 2 minutách přidejte konzervovaná rajčata, smetanu, bazalku, sůl a pepř podle chuti . Vše by mělo přijít k varu, poté snižte teplotu a nechte omáčku za občasného míchání zhoustnout.
- Poté do omáčky přidejte nadrobno nakrájenou mozzarellu a míchejte, dokud se dobře nerozpustí.
- Do omáčky přidejte předem uvařené těstoviny. Vše promíchejte tak, aby byly těstoviny zcela pokryty rajčaty.
Uvařené těstoviny s rajčatovo-sýrovou omáčkou podávejte ihned po uvaření.
2. Gnocchi s kuřecím masem a špenátem ve smetanové omáčce
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem je jídlo, které rozhodně odpovídá představě rychlé večeře s kuřecím masem. Jeho příprava zabere méně než půl hodiny a vypadá i chutná jako z drahé restaurace . Seznam ingrediencí může na první pohled působit skličujícím dojmem, ale nemusíte se cítit špatně. Efekt je úžasný a nevyžaduje mnoho úsilí.
Složení: 1:
- Příprava: 500 g noků (nebo bramborových knedlíků).
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g mladého špenátu
- 200 g smetanového sýra (přírodní příchuť)
- 200 g 30 % smetany
- 200 ml vody
- 20 g másla
- 15 g olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky provensálských bylinek
- petržel
- sůl
- pepř
Příprava:
- Uvařte noky nebo bramborové knedlíky v dobře osolené vodě podle doporučení výrobce. Poté je ihned sceďte z vody a dejte stranou.
- Kuřecí maso nakrájejte na středně velké kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
- Když je olej rozpálený, přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není zcela hotové. Poté přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a smažte ještě půl minuty.
- Do pánve přilijte smetanu a vodu. Přidejte provensálské bylinky, sůl a pepř. Vše přiveďte k varu a poté do omáčky přidejte smetanový sýr. Dobře promíchejte do hladka s ostatními přísadami.
- Omáčku vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, asi 7 minut.
- Do uvařené omáčky přidejte špenátové listy a vmíchejte je do omáčky, dokud neztratí objem.
- Po přidání všech listů vypněte plotýnku a do omáčky přidejte noky a nasekanou petrželku. Vše jemně promíchejte.
Gnocchi s kuřecím masem podávejte ihned po uvaření.