Češi ji obvykle přidávají do masa a vývaru. Je to nejhorší volba, způsobuje nemoci a přibývání na váze.

Nejhorší přísada do vývaru a masa je oblíbenou přísadou Čechů. Její složení je nezdravé a neměla by se vůbec konzumovat. Způsobuje totiž nemoci a přibývání na váze.

Nejškodlivější koření do vývaru
V minulosti byl nepostradatelnou přísadou vývaru libeček, který dodával této tradiční polévce zvláštní chuť. Dnes ho používá jen málokdo a mnoho lidí ho nahradilo kořením maggi . To je velká chyba, protože je to jedna z nejhorších přísad. Je však třeba připomenout, že historie maggi sahá až do roku 1886, kdy se skutečně připravovala z výtažku z libečku.

V dnešní době se již koření neskládá z přírodních ingrediencí. Nahradila je masa umělých přísad označených písmenem E, a ty jsou, jak známo, těmi nejhoršími ingrediencemi, kterým je třeba se ve stravě vyhnout.

Jaké jsou škodlivé účinky koření maggi?
Maggi koření patří k nejhorším nejen proto, že obsahuje látky jako E621 a E635. Při pečlivé kontrole etikety se ukáže, že obsahuje také glutaman sodný a ribonukleotid sodný. V kombinaci s dalšími látkami se tyto přídatné látky stávají pro organismus škodlivými. Mohou způsobit přecitlivělost, alergie a v extrémních případech i bolesti hlavy, závratě a dokonce bušení srdce. Je třeba také dodat, že složení maggi může přispívat k obezitě. Proto se nedoporučuje používat toto koření v kuchyni.

Vyplatí se nahradit koření maggi?
Existuje poměrně dost užitečnějších náhrad koření maggi. Můžete ho samozřejmě nahradit přírodním libečkem nebo sójovou omáčkou. Posledně jmenovaný produkt je skvělým doplňkem nejen do vývaru, ale i k masu. Nezapomeňte, že byste ji neměli přidávat příliš mnoho, protože obsahuje značné množství soli a nadbytek soli je také škodlivý. Vyzkoušejte tuto náhradu Maggi a už nikdy nesáhnete po ničem jiném.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *