O másle se v poslední době píše kvůli vysokým cenám tohoto výrobku. I my používáme máslo každý den. Někdy se však v kuchyni setkáváme s opravdovým problémem.
Máslo bez tajemství
Je těžké si představit vaření a svůj každodenní jídelníček bez másla . Tímto stále dražším výrobkem si mažeme a smažíme chleba . Máslo přidáváme do pečiva a různých pokrmů . Tento výrobek, konzumovaný s mírou, nás zásobuje mnoha vitamíny.
Máslo je bohaté na vitaminy A, D, E a K. Konzumace másla má pozitivní vliv na naši imunitu, pokožku, zrak a kosti. Tento cenný produkt má protizánětlivé a protirakovinné účinky. Každý z nás však ví, že máslo v kuchyni někdy způsobuje určité problémy.
Jak změkčit máslo?
Asi každý z nás se setkal s máslem, které je tvrdé jako kámen . V kuchyni je to opravdový problém. Zvláště když si chceme rychle namazat máslo na chleba . Když však máslo vyndáme z lednice, nejde nám to . Je pravda, že někteří lidé skladují máslo v nádobě s vodou, ale toto řešení se ne každému líbí .
Způsob, jak rychle změkčit máslo. Bude se hodit v každé kuchyni. Připravte si sklenici, horkou vodu, talíř a samozřejmě máslo.
Krok 1. Do sklenice nalijte horkou vodu a na chvíli ji odstavte.
Krok 2. Poté vodu slijte a máslo položte na talíř . Přikryjte je horkou sklenicí
Krok 3. Po nějaké době bude máslo ideální na roztírání.