Žádná rýže, těstoviny ani obiloviny. Přidání něčeho neobvyklého do polévky

Polévky mají na českých jídelních lístcích čestné místo. Vývar a rajská polévka jsou klasika, kterou obvykle podáváme s těstovinami, rýží nebo krupicí. My nabízíme odvážnou změnu – přílohu přímo z italské kuchyně, která překvapí svou chutí.

Itálie je spojena s nepřeberným množstvím chutí a originálních receptů. Passatelli je druh těstovin s neobvyklou přísadou – parmazánem. navrhuje podávat tento znamenitý doplněk k našim oblíbeným polévkám, který zaručí nezapomenutelné chuťové zážitky.

Jak připravit italské knedlíčky s parmazánem?

Hlavní ingredience

  • 200 g parmezánu
  • 150 g strouhanky
  • 3 vejce
  • půl lžičky muškátového oříšku
  • špetka soli

Způsob přípravy:

  1. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme strouhanku, vejce, sůl a muškátový oříšek.
  2. Promícháme, až vznikne homogenní hmota, poté vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme na 15 minut chladit do lednice.
  3. Po této době těsto rozdělíme, propasírujeme přes mlýnek na maso s hustým sítem, každých několik centimetrů nakrájíme a vyložíme na pečicí papír.
  4. Knedlíčky vařte 5 minut ve vývaru nebo rajské polévce.

Porce vývaru z passatelly může být osvěžením od rutiny a příležitostí k experimentování v kuchyni. tentokrát využijte italskou inspiraci k obohacení české chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *