Zelný salát s majonézou je klasická příloha k večeři, kterou lze připravit na několik způsobů. Zde jsou tři osvědčené recepty, které uspokojí každou chuť.
Kebabový salát s majonézou
Kebabový salát je chutnou variantou, která se bude hodit jako příloha ke grilovanému masu i k běžné večeři.
Ingredients:
- Kebabový salát: 1/3 bílého zelí (nebo směs bílého a červeného zelí ),
- 1/2 červené papriky,
- 1/2 žluté papriky,
- 1/2 zelené papriky,
- 2 mleté okurky,
- několik cherry rajčat,
- 1 červená cibule,
- půl svazku kopru,
- 3 lžíce majonézy,
- 3 lžíce řeckého jogurtu,
- 1 lžíce octa,
- sůl, pepř.
Příprava: Vezměte si na pomoc houby, které jste si připravili v kuchyni:
- Zelí nakrouháme a posypeme solí, přidáme ocet.
- Nakrájejte zeleninu a přidejte ji k zelí.
- Přidáme kopr, majonézu, jogurt a koření.
- Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Zelný salát s česnekovou omáčkou
Oblíbený zelný salát s česnekovou omáčkou na bázi majonézy a smetany obohatí chuť každé večeře.
Ingredients:
- Čtvrtina malého kotlíku bílého zelí,
- 1 velká mrkev,
- 2 lžíce majonézy,
- 3 stroužky česneku,
- lžička vinného octa,
- lžíce dvojité smetany,
- petrželová nať,
- sůl, cukr, pepř.
Příprava:
- Vezměte si na pomoc mrkev a petržel.
- Česnek smícháme s majonézou a zakysanou smetanou.
- Přidáme ocet, dochutíme a spojíme se zeleninou.
- Před podáváním uložte do chladničky.
Křupavý salát z červeného zelí
Křupavý salát z červeného zelí je chutnou a zdravou alternativou s přídavkem majonézy.
Složení:
- Potřebujeme: Malý kotlík červeného zelí,
- 1 cibule,
- 3-4 lžíce majonézy,
- 2 lžičky citronové šťávy,
- 1 lžička cukru,
- sůl, pepř.
Příprava:
- Zelí nakrouháme, osolíme a necháme 10-15 minut odležet.
- Nakrájíme cibuli a přidáme ji k zelí.
- Přidáme majonézu, dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
- Promícháme a dáme vychladit do lednice.