Recept na plněná vejce. Zde se dozvíte, jak si můžete připravit dokonalou svačinu na Vánoce a Nový rok.

Zimní svátky nám klepou na dveře a hostitelky připravují ty nejchutnější pokrmy, mezi které patří i plněná vejce. Tento recept je ideální jako předkrm na Vánoce nebo Silvestra a jeho příprava je velmi snadná, v kuchyni nepotřebujete mnoho zkušeností.

Recept na plněná vejce

Plněná vejce jsou klasickým a elegantním občerstvením na Vánoce a Nový rok. Tento pokrm je ceněný po celém světě, protože vypadá velmi krásně a je velmi snadný na přípravu. Navíc jsou vejce pro tělo velmi zdravá a je dobré je jíst denně.

Plněná vejce, ingredience a způsob přípravy:

  • 4 vejce,
  • 4 lžíce bílého octa
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky majonézy
  • lžička pálivé omáčky
  • rajčata
  • čerstvá petrželová nať
  • paprika
  • hořčičná semínka
  • sůl
  • pepř

Vejce vařte 10 minut, pak je oloupejte a podélně rozkrojte na polovinu. Žloutek vyjmeme a smícháme s majonézou, hořčicí, pálivou omáčkou, paprikou, solí a pepřem. Míchejte, dokud nevznikne pasta.

Vzniklou směsí naplňte vejce, ozdobte je nakrájenými rajčaty, lístky petrželky a hořčičnými semínky. Plněná vejce jsou ideální jako svačina k Vánocům, Novému roku nebo jiným svátečním jídlům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *