Použijte ji místo mouky na obalování vepřových kotlet. Budou šťavnaté a křupavé.

Mouka, vejce, houska – přesně v tomto pořadí. Takto většina lidí přistupuje k obalování vepřových kotlet. Je to ale jediné a nejlepší řešení? Ukazuje se, že i malá změna může způsobit, že kotlety budou šťavnaté a křupavé zároveň. Získejte recept na obalování vepřových kotlet bez mouky a strouhanky.

Na tu bychom neměli před přípravou kotlet zapomenout.

Aby byly kotlety dokonalé, je nejlepší je připravit alespoň den předem. Pokud máme maso vcelku, musíme ho nakrájet na plátky a pak opatrně rozlámat. V této fázi musíme tloušťku vepřových kotlet přizpůsobit svým preferencím – silnější kotlety nám umožní lépe „cítit“ maso. Poté přistoupíme k marinování. Jednou z nejzákladnějších je mléko. Můžeme také použít naše oblíbené koření, jako je sůl, pepř nebo granulovaná cibule. Vepřovou panenku marinujeme přes noc, a poté ji vyndáme z lednice asi tři hodiny před smažením.

Zapékání vepřových kotlet bez mouky nebo strouhanky

Pokud bude mít maso před smažením pokojovou teplotu, vyhneme se nerovnoměrnému tepelnému zpracování a efektu „gumové podrážky“. Nyní je čas na obalování. Připravíme si dvě misky – do jedné dáme vejce a rozšleháme ho a do druhé větší množství bramborové mouky. Rozpálíme pánev s velkým množstvím tuku (lépe řepkového nebo sádla). Kotlety namočíme nejprve do bramborové mouky, pak do vejce a znovu do bramborové mouky. Smažíme na pánvi z obou stran dozlatova. Kotlety podávejte s oblíbenou přílohou, například s bramborovým a okurkovým salátem.

Namáčení kotlet v bramborové mouce je odlehčí a samotné obalení je udělá křupavějšími. Do této oblohy můžete přidat i koření, které jí dodá jedinečnou chuť. K tomu si jednoduše připravte třetí misku, dejte do ní bramborovou mouku a přidejte například chilli. Takto připravená obalovaná vepřová kotleta bez mouky a strouhanky je úplně jiná než ta, kterou známe z babiččiny kuchyně, ale rozněžní vaše chuťové pohárky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *