Míchaná vajíčka po horalsku vás zasytí na dlouhé hodiny. Ideální pro snídani v mrazivém dni

Lilková míchaná vajíčka jsou perfektním nápadem na zimní snídani. Jsou lahodná, vydatná a plná chutných doplňků, takže určitě potěší celou rodinu. Seznamte se s receptem a překvapte své blízké tímto jednoduchým a nesmírně chutným pokrmem.

Míchaná vajíčka mají mnoho názvů

Míchaná vajíčka lze podávat na mnoho různých způsobů. V létě se sezónními bylinkami, jako je bazalka, libeček a oregano, nebo se zeleninou, jako je špenát a rajčata. V zimě je lepší zvolit vydatnější verzi tohoto pokrmu. Existují dvě klíčové přísady, které si jistě získají srdce mnoha gurmánů: slanina a sýr oscepec. Ten lze nahradit uzeným sýrem. Níže se s vámi podělíme o recept na tuto lahodnou snídani .

Vejce na Vysočině – přísady

K přípravě vajec na horalský způsob budeme potřebovat:

Potřebujeme: 5 vajec

polovinu sýra oscepek

malou cibuli

100 g uzené slaniny

sůl a pepř podle chuti

máslo na smažení

nepovinně: svazek česneku

Vejce po horalsku – krok za krokem.

Nakrájejte sýr oscepek a slaninu na malé kostičky a cibuli na tenké plátky. Sýr oscepek vložíme do mísy. Rozbijte vejce, přidejte sůl a pepř a všechny ingredience promíchejte. Rozehřejte pánev. Na másle osmahněte slaninu, poté přidejte cibuli a obě suroviny osmahněte do průhledna.

Do pánve se slaninou a cibulí vlijte vejce a sýr oscepek. Všechny ingredience promícháme a několik minut smažíme. Uvařená míchaná vejce podávejte s plátky zelené cibulky a krajícem chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *