Místo toho, abyste si jím ochucovali polévku, přidejte si toto koření do kávy!

Mnoho lidí si nedokáže představit svůj den bez kávy: někteří potřebují hrnek černé na ranní probuzení, jiní se nedokážou vzdát odpoledního cappuccina. Jedno je jisté: někdy je dobré se s tradičními příchutěmi trochu vyblbnout. Po zázvoru a skořici je tu ještě jedno koření, které můžete vyzkoušet: pepř.

Káva posypaná černým pepřem je nejen lahodná a pikantní, ale má i spoustu zdraví prospěšných účinků. Doporučuje se konzumovat v chladných, deštivých nebo zasněžených dnech, protože zahřeje tělo i duši.

Tady je, k čemu je černý pepř dobrý

Je oblíbeným základním kořením v maďarské kuchyni a v kuchyni bychom se bez něj těžko obešli. Má však také mnoho zdraví prospěšných účinků:

  • Černý pepř stimuluje tvorbu žaludeční kyseliny, a tím podporuje správné trávení.
  • Jeho účinná látka piperin má silné antioxidační vlastnosti a chrání tělo před škodlivými účinky volných radikálů.
  • Má také protizánětlivé účinky, což může být užitečné zejména při zmírnění bolesti kloubů nebo chronických zánětů.
  • Piperin napomáhá vstřebávání některých vitaminů a minerálů, jako jsou vitaminy skupiny B, selen a beta-karoten. Proto se vyplatí konzumovat ho spolu s dalšími potravinami.
  • Díky svému antibakteriálnímu účinku je černý pepř účinný při posilování imunitního systému a může snížit pravděpodobnost vzniku infekcí.
  • Obsah černého borinu podporuje odbourávání tuků a zrychluje metabolismus, čímž pomáhá hubnout. při hubnutí. při hubnutí. při hubnutí. při hubnutí.
  • Podle některých studií může piperin zlepšovat paměť a podporovat funkci mozku, takže je potenciálně užitečný při prevenci nebo léčbě neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba.
  • Hřejivý účinek černého pepře pomáhá rozpouštět hlen v dýchacích cestách, takže může zmírnit příznaky kašle a nachlazení.

Jako u všeho je i zde důležitá střídmost, protože nadměrné užívání pepře může dráždit žaludek!

Jak připravit kávu s černým vínem

Jednoduše vložte špetku pepře do šálku, zalijte kávou a můžete začít! Protože není nemožné přidat další klasické přísady, jako je cukr, mléko, kakao, med nebo kurkuma, můžete zkusit kávový nápoj posypat i pepřem.

A co třeba růžový pepř?Místo toho, abyste si jím ochucovali polévku, přidejte si toto koření do kávy!

Káva s příchutí růžového pepře nabízí nový pohled na známé nápoje. Špetka růžového pepře může vaši ranní nebo odpolední kávu ozvláštnit a nabídnout jedinečnou chuť, kterou si mnozí spojují s „pocitem luxusu“. Růžový pepř není tak ostrý jako černý pepř, je spíše sladký a citrusový, což dobře doplňuje charakteristickou hořkou chuť kávy. Jeho aromatické tóny zvýrazňují vůni kávy a dodávají nápoji svěžest.

Ačkoli se nejedná o pravou odrůdu pepře, obsahuje antioxidanty a může mít mírný antibakteriální účinek, což může posílit blahodárné účinky nápoje. Někteří se domnívají, že růžový pepř může posílit povzbuzující účinky kávy tím, že zlepšuje krevní oběh a trávení.

Pokud do kávy přidáte celý hrášek růžového pepře, nejenže zvýrazníte její chuť, ale také zlepšíte její vzhled, zejména pokud si jím posypete latté nebo cappuccino. Když je jemně namletý, snadněji se rozpustí v nápoji a dodá mu jemnou strukturu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *