Dnes podávám chléb se sýrem a česnekem. Tento recept je u nás doma oblíbený.

Tento česnekový chléb je jednou z hvězd našich domácích oslav. Dá se jíst prsty, hodí se k jinému občerstvení, a protože ho sní všichni, můžete si po něm dát i pusu!

Domácí česnekový chléb

Existuje mnoho receptů na česnekový chléb . Nejjednodušší je připravit ochucené máslo a čerstvý chléb – domácí nebo ne.

Jeho česnekový chléb je kynutý chléb na mléčném základě s petrželkou a především sýrem.

Tento recept tento slib splňuje. Získáte tak trhaný česnekový chléb, který se skvěle hodí jako občerstvení na večírek.

Česnekový chléb

Na receptu šéfkuchaře je neobvyklý způsob přípravy chleba. pečeme ho ve formě na pečení, přičemž těsto rozložíme jako lasagne. Proto se nejedná o obyčejný chléb, ale o chléb s taženým česnekem: celý pokrm je uzavřen ve formě na chléb.

Ingredience

550 g mouky

150 ml mléka

25 g droždí

70 g másla

100 g čedaru

100 g goudy

1 kulička čerstvé mozzarelly s marinádou

1 malý svazek petrželky

3 stroužky česneku

3 vejce

1 lžička kajenského pepře

Cukr, sůl

Natrhaný česnekový chléb

V hrnci zahřejte mléko a máslo se lžící cukru. Když jsou teplé, přidáme rozdrobené droždí a počkáme, až začne kynout. Mezitím do mísy prosejte mouku.

Do mouky přidejte dvě vejce. Přilijte teplé mléko a máslo a přidejte lžičku soli. Těsto hněteme, dokud není homogenní a nelepí se. Mísu přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.

Nastrouhejte sýr čedar a goudu. Přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a kajenským pepřem. Vmíchejte chlebovou náplň.

Vykynuté těsto rozválejte na podlouhlou placku silnou několik milimetrů. Odměřte šířku koláčové formy a nakrájejte ji na stejně široké dlouhé pruhy. Nejlepší jsou čtyři nebo pět pruhů.

Na jeden z pruhů položte sýrovou náplň a přidejte nastrouhané kousky mozzarelly. Přikryjte dalším pruhem a opět naplňte. Takto postupujte, dokud těsto nezakryje poslední vrstvu náplně.

Proužky chleba nakrájejte na plátky o šířce odpovídající výšce chlebové formy. Jakmile jsou plátky nakrájené, položte je na bok tak, aby náplň roztrhaného chleba byla po upečení ve svislé poloze. Chléb přikryjte utěrkou a nechte ještě půl hodiny odležet.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Když chléb podruhé vykyne, potřete ho rozšlehaným vejcem a lžící mléka. Potrhaný chléb vložte do trouby asi na hodinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *