Fritéza je úžasná věc, ve které můžete připravovat jídlo i bez tuku. Tentokrát vám ukážeme recept na pečeného lososa se speciálním kořením, který je hotový za pouhých 30 minut.
Čerstvého lososa dnes koupíte téměř v každém větším supermarketu, takže není gentlemansky špatné, pokud si chcete dát k obědu nebo večeři nějakou rybu, tím spíš, že je také velmi užitečná.
V tomto receptu vám ukážeme lákavý recept na lososa potřeného domácí směsí cajunského koření, kterého lze připravit ve fritéze za pouhou půlhodinu. Může to být vydatný a rychlý pokrm pro rušné všední večery, ale lze ho podávat i na sváteční stůl.
Pikantní losos ve fritéze
Ingredience
Směs cajunského koření:
- uzené papriky: 1,5 eq. uzené papriky
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce granulovaného česneku
- pepř
- cibulový prášek
- oregano
- kajenský pepř
- 1 lžička . bílého pepře
- 1 lžička tymiánu
Pro lososa: :
- Potřebujete: 4 filety z lososa
- 2 polévkové lžíce směsi koření cajun
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Na ozdobu:
- 1 citron
- petržel
- Doba vaření: 10 minut
Příprava: Vezměte si s sebou mouku, kterou jste si připravili:
Vložte všechny ingredience kořenící směsi do malé misky a důkladně promíchejte.
Připravte lososa. Spodní a horní část 4 plátků lososa potřete olivovým olejem a poté do nich jemně vetřete směs koření Cajun.
Vložte lososové filety do fritézy a dbejte na to, aby se vzájemně nedotýkaly, takže jich smažte najednou tolik, kolik se jich pohodlně vejde do koše přístroje.
Nastavte troubu na 200 stupňů na 8 minut. Losos je hotový, když jeho vnitřní teplota dosáhne 60 stupňů nebo když se maso po propíchnutí vidličkou snadno rozpadne.
Lososa lze vyjmout z koše, podávat se salátem nebo rýží, posypat čerstvou petrželkou a nabídnout s několika plátky citronu.