Pečený křehký, pikantní losos: připravený bez tuku, ve fritéze

Fritéza je úžasná věc, ve které můžete připravovat jídlo i bez tuku. Tentokrát vám ukážeme recept na pečeného lososa se speciálním kořením, který je hotový za pouhých 30 minut.

Čerstvého lososa dnes koupíte téměř v každém větším supermarketu, takže není gentlemansky špatné, pokud si chcete dát k obědu nebo večeři nějakou rybu, tím spíš, že je také velmi užitečná.

V tomto receptu vám ukážeme lákavý recept na lososa potřeného domácí směsí cajunského koření, kterého lze připravit ve fritéze za pouhou půlhodinu. Může to být vydatný a rychlý pokrm pro rušné všední večery, ale lze ho podávat i na sváteční stůl.

Pikantní losos ve fritéze

Ingredience

Směs cajunského koření:

  • uzené papriky: 1,5 eq. uzené papriky
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce granulovaného česneku
  • pepř
  • cibulový prášek
  • oregano
  • kajenský pepř
  • 1 lžička . bílého pepře
  • 1 lžička tymiánu

Pro lososa: :

  • Potřebujete: 4 filety z lososa
  • 2 polévkové lžíce směsi koření cajun
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Na ozdobu:

  • 1 citron
  • petržel
  • Doba vaření: 10 minut

Příprava: Vezměte si s sebou mouku, kterou jste si připravili:

Vložte všechny ingredience kořenící směsi do malé misky a důkladně promíchejte.

Připravte lososa. Spodní a horní část 4 plátků lososa potřete olivovým olejem a poté do nich jemně vetřete směs koření Cajun.

Vložte lososové filety do fritézy a dbejte na to, aby se vzájemně nedotýkaly, takže jich smažte najednou tolik, kolik se jich pohodlně vejde do koše přístroje.

Nastavte troubu na 200 stupňů na 8 minut. Losos je hotový, když jeho vnitřní teplota dosáhne 60 stupňů nebo když se maso po propíchnutí vidličkou snadno rozpadne.

Lososa lze vyjmout z koše, podávat se salátem nebo rýží, posypat čerstvou petrželkou a nabídnout s několika plátky citronu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *