Toto vánoční tiramisu ve sklenici se speculoos, mraženým ovocem a dezertním krémem bude dokonalou tečkou za vaším chutným vánočním menu. Dezert je velmi snadný na přípravu a neuvěřitelně chutný.
Složení
Sklenice na tiramisu:
350 g mražené směsi lesních plodů
300 g másla speculoos
300 g smetany
2 balení ztužovače smetany
250 g tvarohu (20 % tuku v sušině)
250 g mascarpone
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
Na lektvary:
100 ml espressa
4 lžíce amaretta
Na ozdobu:
2 polévkové lžíce cukru
1 lžička skořice
Připravte si vánoční tiramisu
Krok 1
Nejprve rozmrazte směs bobulí na kuchyňském sítu a nechte ji okapat.
Krok 2
Poté rukama nahrubo rozdrťte sušenky speculoso.
Tip: sušenky můžete také vložit do sáčku do mrazničky a vyválet je válečkem.
Krok 3
Nyní v míse ručním mixérem vyšlehejte smetanu a ztužovač smetany do stálé pěny.
Krok 4
V jiné míse smíchejte tvaroh, mascarpone, cukr a vanilkový cukr dohladka.
Krok 5
Šlehačku opatrně vmíchejte do tvarohového krému.
Krok 6
Poté vmíchejte espresso a Amaretto.
Krok 7
Nyní rozdělte tiramisu do sklenic. Začněte přitom vrstvou drobků speculoos a posypte je trochou espressa.
Krok 8
Poté nalijte krém do cukrářského sáčku s velkou děrovanou tryskou a rozetřete vrstvu krému na sušenky.
Krok 9
Nyní posypeme 2 lžícemi lesních plodů a na ně opět rozdrobíme speculo, pokapeme nápojem a nakonec pokapeme krémem.
Krok 10
Před podáváním vánoční tiramisu vychladíme a posypeme směsí cukru a skořice.