Vánoční tiramisu ve sklenici: dokonalý dezert pro vaše vánoční menu

Toto vánoční tiramisu ve sklenici se speculoos, mraženým ovocem a dezertním krémem bude dokonalou tečkou za vaším chutným vánočním menu. Dezert je velmi snadný na přípravu a neuvěřitelně chutný.

Složení

Sklenice na tiramisu:

350 g mražené směsi lesních plodů

300 g másla speculoos

300 g smetany

2 balení ztužovače smetany

250 g tvarohu (20 % tuku v sušině)

250 g mascarpone

80 g cukru

1 balení vanilkového cukru

Na lektvary:

100 ml espressa

4 lžíce amaretta

Na ozdobu:

2 polévkové lžíce cukru

1 lžička skořice

Připravte si vánoční tiramisu

Krok 1

Nejprve rozmrazte směs bobulí na kuchyňském sítu a nechte ji okapat.

Krok 2

Poté rukama nahrubo rozdrťte sušenky speculoso.

Tip: sušenky můžete také vložit do sáčku do mrazničky a vyválet je válečkem.

Krok 3

Nyní v míse ručním mixérem vyšlehejte smetanu a ztužovač smetany do stálé pěny.

Krok 4

V jiné míse smíchejte tvaroh, mascarpone, cukr a vanilkový cukr dohladka.

Krok 5

Šlehačku opatrně vmíchejte do tvarohového krému.

Krok 6

Poté vmíchejte espresso a Amaretto.

Krok 7

Nyní rozdělte tiramisu do sklenic. Začněte přitom vrstvou drobků speculoos a posypte je trochou espressa.

Krok 8

Poté nalijte krém do cukrářského sáčku s velkou děrovanou tryskou a rozetřete vrstvu krému na sušenky.

Krok 9

Nyní posypeme 2 lžícemi lesních plodů a na ně opět rozdrobíme speculo, pokapeme nápojem a nakonec pokapeme krémem.

Krok 10

Před podáváním vánoční tiramisu vychladíme a posypeme směsí cukru a skořice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *