Neobvyklý krémový dort na Silvestra. Dá se připravit za 15 minut.

Blíží se Silvestr a vy stále nemáte čas? Máme pro vás geniální řešení! Poznejte tajemství rychlého a chutného nepečeného dortu, který zvládnete připravit za pár minut z jednoduchých surovin. Neztrácejte ani minutu – zde je způsob, jak připravit rychlý dezert, který potěší vaše hosty!

V horkém přednovoročním období má každá chvilka cenu zlata. Proto se s vámi podělíme o recept, který vám ušetří čas a zároveň překvapí rodinu svou jedinečnou chutí. Naučte se připravit nepečený dort s pudinkem a sušenkami – tady je recept na úspěch!

Piškoty jsou nejen skvělou svačinkou, ale také výborným základem pro nepečené dorty. Ať už rozdrcené, nebo celé, sušenky v kombinaci s máslem nebo čokoládovým krémem budou základem vašeho silvestrovského dezertu. Jeho druhým pilířem bude pudink.

K vytvoření tohoto velmi jednoduchého dortu budete potřebovat základní produkty – mléko, máslo, čokoládu, výše zmíněné piškoty, cukr a smetanu. S jejich pomocí vytvoříte dvě kontrastní vrstvy – svěží a krémovou. Vše se vyplatí pokrýt čokoládovou polevou a ozdobit čokoládovými hoblinkami. Takovému dezertu nikdo neodolá!

Jak připravit novoroční dort za 15 minut?

Ingredience na novoroční dort:

Sušenky 250 g

Smetanový pudink bez cukru 1 balení

Mléko 700 ml

Máslo 100 g

Hořká čokoláda 50 g

Mléčná čokoláda 100 g

Cukr 3-4 čajové lžičky

Smetana 3 polévkové lžíce

Provedení:

Vyplňte dortovou formu pečicím papírem. Sušenky rozdrobte na prach. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Polovinu sušenkové směsi nalijte do dortové formy a lžící ji rozšlehejte, aby byla rovnoměrně rozprostřená a pevná. Vše vložte do chladničky.

Připravte si pudink. Smíchejte 3/4 šálku mléka s pudinkovým práškem a cukrem. Zbylé mléko svařte a vlijte do něj pudinkovou směs v prášku. Promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nechte vychladnout.

Polovinu vychladlého pudinku nalijte na piškotový základ. Na něj rozetřeme zbývající sušenkovou směs. Rovnoměrně ji rozetřete a lehce utlačte. Přikryjte zbylým pudinkem a dejte zpět do chladničky.

V hrnci zahřejte smetanu (ale nevařte ji), přidejte mléčnou čokoládu nalámanou na kousky. Mícháme, dokud se přísady nerozpustí. Nechte polevu mírně vychladnout a poté ji nalijte na dort. Celou ji posypeme hoblinkami hořké čokolády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *