Makový koláč je lahodný koláč, který potěší vaše hosty. Vlhké a chutné makové korpusy jsou pokryté jemnou broskvovou pěnou a lehkým krémem. Stačí si jen olíznout prsty! Tato pochoutka jistě potěší každého. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte recept na snadný koláč s mákem a broskvemi.
Makový koláč. Osvědčený recept
Doporučuji osvědčený recept na makový koláč. Jeho lehce žertovný název odkazuje na lehkou a jemnou chuť tohoto pečiva. Nadýchaný, obláčkovitý makový koláč je potažený broskvovou pěnou a vanilkovým krémem. Do receptu lze použít jak čerstvé ovoce, tak broskve z konzervy. Příprava tohoto dortu trvá asi 1,5 hodiny, protože musíme počkat, až vršky a krém vychladnou. Samotná práce je však poměrně rychlá. Pokud nechcete dělat želatinovou pěnu, můžete ovoce nakrájet a přidat do krému nebo vršek dortu zalít broskvovou marmeládou.
Recept na makový dort
Doba přípravy: asi 1,5 hodiny.
Počet porcí: přibližně 16 porcí.
Obtížnost: střední.
Ingredience: Mák, mák, mák, mák, mák, mák, mák:
Příprava: Makový koláč:
- Složení: 200 g mletého máku,
- 8 lžic horké vody,
- 250 g margarínu nebo másla,
- 1 šálek cukru,
- 1,5 hrnku pšeničné mouky,
- 2 lžičky kvásku,
- 5 vajec,
- mandlové aroma.
Broskvová vrstva:
- Složení: 800 g broskví z konzervy,
- 12 g želatiny,
- 60 ml vroucí vody,
- 5 lžic citronové šťávy,
- volitelně cukr podle chuti.
Krém:
- Smetana: 0,5 litru mléka,
- 0,5 šálku cukru,
- 2 lžíce pšeničné mouky,
- 2 lžíce bramborové mouky,
- 250 g másla,
- sáček vanilkového cukru (16 g),
- lžíce mandlového aroma,
- kokosové nebo mandlové hobliny na ozdobu.